TRILUX is een totaalleverancier als het aankomt op verlichtingsoplossingen. Van binnenverlichtingsoplossingen voor kantoor, logistiek en onderwijs. Tot buitenverlichtingsoplossingen voor verlichting rondom het gebouw én de openbare weg. Maar ook verlichting voor explosieveiligie ATEX-armaturen via onze dochteronderneming Zalux. Of de meest aantrekkelijke spots voor retailverlichting via onze dochteronderneming Oktalite. Ontdek het aanbod! En het mooie? Dankzij ons omvangrijke portfolio hebben wijvoor iedere wens binnen een productcategorie een antwoord. Van een duurdere high-end oplossing met hoge efficiëntie en levensduur, tot een budget oplossing met lagere efficiëntie, levensduur en garanties. Voor ieder wat wils.

Klik op het armatuur naar keuze

Binnenverlichting

Downlights/Inbouwspots
Opbouwspots/Railspots
Inbouwarmaturen
Opbouwarmaturen wand/plafond
Pendelarmaturen
Staande en bureau armaturen
Lichtlijnsystemen en montagebalken
Lichtkanaalsysteem
Waterdichte opbouwarmaturen
Sporthal armaturen
Highbays
ATEX armaturen

Buitenverlichting

Grondspots
Bolderarmaturen
Opbouwarmaturen
Mastarmaturen

Binnenverlichting

Downlights/Inbouwspots

Downlights worden in de veel toegepast in verkeerszones, sanitaire ruimten en grotere ruimten waar geen beeldschermwerk wordt verricht. Dankzij de karakteristieke lichtbundel die uit de optiek komt, zorgt een downlight voor een egale gelijkmatige verlichting van een ruimte. Meestal worden downlighters gebruikt als inbouwtoepassing, maar er zijn ook opbouwvarianten beschikbaar.

De inbouwspots worden vaak toegepast als er een specifiek item of object in een ruimte moet worden aangelicht. Denk aan een kast, schilderij of (groen)wand. Dankzij de karakteristieke smallere lichtbundel kunnen dramatische lichtscenarios worden gerealiseerd met een inbouwspot.

Opbouwspots/Rail spots

Vooral in de retail wil je qua verlichting niet vastzitten aan een vaste plafondindeling. In deze situaties wordt dan ook veel gebruikgemaakt van de zogeheten 3-fase rail. Deze rail is de basis voor het lichtplan en zorgt voor een volledige dekking van de winkel. De spots kunnen op iedere plek in de 3-fase rail worden geplaatst dankzij de aan het armatuur verbonden 3-faserail adapter. De spots zetten – net als inbouwspots – voornamelijk de producten in de schijnwerpers dankzij de smalle zeer gerichte lichtbundels. Onze dochteronderneming Oktalite is expert in dit type verlichtingsarmaturen.

Inbouwarmaturen

Inbouwarmaturen zijn er in allerlei soorten en maten. De meest bekende is toch wel het LED paneel. Ze worden voornamelijk gebruikt voor een homogene en egale verlichting van grotere ruimten zoals kantoren, klaslokalen en ziekenhuizen. Alle TRILUX inbouwarmaturen hebben altijd een UGR<19 uitvoering, waarmee dit type verlichting ook geschikt is voor beeldschermwerkplekken. Standaard LED panelen zijn 600 x 600 mm of 300 x 1200 mm. Naast de simpele LEDpanelen, bieden wij ook andere mogelijkheden zoals bandrasterarmaturen of systemen op basis van optieken en reflectoren.

Opbouwarmaturen wand/plafond

Opbouwarmaturen worden toegepast tegen oppervlaktes waar geen systeemplafond beschikbaar is om ze in te verwerken. Denk aan betonnen en stenen muren en (bouwkundige)plafonds. Dit type armaturen kom je vaak tegen in trappenhuizen en bij entreegebieden. Maar ook in circulatiegebieden.

Pendelarmaturen

Pendelarmaturen worden voornamelijk toegepast in exclusievere ruimten op kantoor. Denk aan bijzondere meeting ruimten of een directiekantoor. Maar ook in kantoortuinen worden ze meer en meer toegepast. De aantrekkelijkheid van pendelarmaturen zit hem voornamelijk in het indirecte lichtdeel. Het directe lichtdeel verlicht standaard het werkvlak. Maar het indirecte lichtaandeel, dat naar boven schijnt, geeft aangenaam licht naar boven op het plafond.  

Staande en bureau armaturen

Deze specifieke manier van verlichten zorgt voor veel vrijheid bij de gebruiker van het pand. Want met dit type armatuur, wat overigens ook in vrijwel alle gevallen direct én indirect geeft, ben je na oplevering nog volledig flexibel. Zodra een werkplek wordt verplaatst, verplaatst het staande of bureau armatuur eenvoudig mee. Dit type armaturen kan plug-and-play in gebruik worden genomen dankzij een stekker in het stopcontact.

Lichtlijnsystemen en montagebalken

Lichtlijnsystemen zijn de standaard geworden voor het verlichten van grote logistieke en industriële ruimten. Onze mogelijkheden zijn eindeloos als het aankomt op lichtlijn systemen. Met lumenpaketten van 2.000tot 20.000 lumen, ruim 15 verschillende optieken en drie module lengten hebben we voor iedere plafondhoogte en stellingbreedte de juiste lichttechnische oplossing. Overigens zien we de toepassing van het lichtlijnsysteem in kantooromgevingen, met een UGR<19 optiek ook steeds vaker voorkomen.

Montagebalken zijn kosten én energie-efficiënte verlichtingsoplossingen voor ruimten waar esthetiek en comfort niet op de eerste plaats staan. Denk aan kleine magazijnen of een bedrijfskeuken.

Lichtkanaalsysteem

Lichtkanalen zijn de favoriet bij menig architect. Dankzij het robuuste karakter, maar tegelijkertijd sierlijke lijnenspel, kunnen ruimten eenvoudig met elkaar verbonden worden in stijl en functie. Het mooie aan dit type systemen is dat het armatuur ogenschijnlijk uit één geheel bestaat.

Waterdichte opbouwarmaturen

De oplossing voor ruimten met extreme kou of hitte. Maar ook voor overdekte buitenruimten zoals laaddocks en fietsenstallingen. Het waterdichte opbouwarmatuur is niet meer weg te denken in het straatbeeld. Waarschijnlijk hangt er ook één in jouw eigen garage. Dankzij de hoge beschermklasse (meestal IP65 of hoger) en goede bestendigheid tegen kou en hitte een robuuste alleskunner.

Sporthal armaturen

De verlichtingsarmaturen die in sportzalen hangen zijn bijzonder. Ze hangen daar namelijk omdat ze hier speciaal op getest zijn volgens een zogeheten ‘Ballwurfsicherheit test’. Dat betekent dat de sporthal armaturen een impact van een bal goed kunnen verdragen, zonder dat glasdeeltjes of wellicht zelfs het complete armatuur naar beneden komt vallen. Wel zo veilig.

Highbays

Naast de lichtlijnsystemen zijn ook highbay (of klok-/kelk) armaturen een veelgebruikte manier van verlichten van industriële en logistieke omgevingen. Dankzij de eenpuntsophanging en krachtige lumenpaketten zijn er verhoudingsgewijs minder armaturen nodig. Voornamelijk een veelgebruikt product in de één op één vervangingsmarkt.

ATEX armaturen

ATEX armaturen zijn een klasse apart. Deze armaturen zijn namelijk toepasbaar in ATEX-zones met explosiegevaar. De armaturen zijn vaak te herkennen aan de kenmerkende gele of oranje behuizingskleur. Voor onzeATEX-oplossingen vertrouwen wij op de jarenlange kennis en expertise van ons dochterbedrijf Zalux.

Buitenverlichting

Grondspots

Net als bij de binnenverlichting, worden ook de buitenverlichtingspots gekenmerkt door een strakke lichtbundel. Daarmee kunnen bijvoorbeeld dramatische accenten worden gezet op een gevel, maar ook op bomen of standbeelden.

Bolderarmaturen

Bolderarmaturen, ook wel markeringszuilen genoemd, begeleiden voetgangers met aangenaam licht op paden en wegen. Door de geringe hoogte, meestal zo’n 30 tot 60 cm, vallen ze niet extreem op in het straatbeeld. Toch verlichten ze efficiënt en gelijkmatig ieder voetgangers pad.

Opbouwarmaturen

Hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Opbouw op de wand of het plafond. Maar ook esthetisch of functioneel. Het zorgt voor een aangenamere presentatieve uitstraling van een pand aan de buitenkant. Dankzij de talloze mogelijkheden, zijn er voor zowel de eindgebruiker als de architect en lichtplanner veel mogelijkheden.

Mastarmaturen

We zeggen ook wel eens gekscherend lantaarnpaal. Maar het armatuur dat erop bevestigd zit, heet toch echt een mast- óf kofferarmatuur. De bevestiging van dit type armaturen gaat dan ook voornamelijk op masten of op opbouwbeugels voor aan de wand. Het zorgt voor aantrekkelijke verlichting van wegen en parkeerterreinen buiten. Maar ook de zones dicht bij het gebouw, bijvoorbeeld de laad docks rondom een distributiecentrum, kunnen met deze armaturen eenvoudig en efficiënt worden verlicht.

Meer weten over het aanbod?
Neem contact op met Peter van Duivendijk. Hij vertelt je er graag over.
Peter van Duivendijk
Business Development Manager OEM | Online | Trade
06–51537121
peter.vanduivendijk@trilux.com
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX