Opbouwspots en railspots

Opbouwspots zijn ideaal in te zetten als accentverlichting in nagenoeg iedere ruimte. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een retailomgeving. Daar wil je namelijk niet vastzitten aan een vaste plafondindeling, omdat de te verkopen producten regelmatig van plaats wisselen. In deze ruimtes wordt daarom veelal gebruik gemaakt van railspots voorzien van een 3-fase rail adapter om te plaatsen op een zogeheten 3-fase rail.

Opbouw, inbouw of flexibel

Het ruime assortiment aan LED spots van TRILUX bevat opbouw, inbouw en verplaatsbare 3-fase railspots. Deze spots zorgen - afhankelijk van de toegepaste lichtbundel - voor zeer gericht licht op producten of uit te lichten elementen in een interieurontwerp. Daarmee brengen spots dramatiek in een ruimte én sturen ze het oog naar de gewenste richting. De perfecte oplossing voor het uitlichten van kunst, groenwanden of hoeken in een kantoor en producten in een retail omgeving.

Alle opbouwspots van TRILUX zijn zeer gemakkelijk te installeren, dimbaar en in allerlei vormen, stijlen en kleuren uitvoerbaar. Van klassieke spotverlichting tot unieke designs. Daarbij levert TRILUX énkel volledige armaturen voorzien van een geïntegreerde LED module, dus geen armatuurbehuizing voor uitwisselbare lichtbronnen.

Flexibele 3-fase railspots

Naast de bekende opbouw en inbouw varianten spotverlichting zijn LED natuurlijk ook beschikbaar met een 3-fase rail adapter voor installatie op een 3-fase rail. Deze rails vormen de ideale basis voor het lichtplan en kunnen een volledige verlichtingsdekking van een ruimte of winkel bewerkstelligen. De LED spots kunnen op iedere plek in de 3-fase rail worden bevestigd dankzij de aan het armatuur verbonden 3-fase railadapter. Rail spots zetten - net als inbouwspots - voornamelijk producten of (reclame)stellingen in de schijnwerpers. Zij zijn hiervoor uiterst geschikt, mede dankzij de smalle en zeer gerichte lichtbundels. Onze dochteronderneming Oktalite is expert in dit type verlichtingsarmaturen en levert al jarenlang het summum aan LED retailverlichting.

Bekijk het verlichtingsaanbod van Oktalite

7 voordelen van 3-fase railverlichting

De naam 3-fase is afkomstig van het aantal fases wat zich in de verlichtingsrail bevindt. Iedere LED spot die aan de rail wordt bevestigd is voorzien van een schakelaar in de vorm van een draaiknop. Deze knop kan worden ingesteld op één van de drie fases. Hierdoor is het mogelijk om de LED spots in een specifieke ruimte gedeeltelijk of in groepen te laten branden. 3-fase railverlichting heeft als voordeel dat:

1: Het railsysteem biedt meerdere posities voor de plaatsing van een LED spot mogelijk maakt waarbij je met wisselende indelingen van een ruimte volledig flexibel bent;

2: Er een spannend lichtontwerp ontstaat door de wisseling in scenes per fase;

3: Vrijwel iedere vorm of manier van monteren mogelijk is;

4: Middels koppelstukken vele verschillende vormen te realiseren zijn ook als toevoeging aan een lichtlijn;

5: De montage van de LED spotverlichting eenvoudig en gereedschapsloos is;

6: Meerdere montagemogelijkheden voor bevestiging beschikbaar zijn;

7: Sfeer eenvoudig kan worden gestuurd door de gewenste lichthoeveelheid aan te passen.

Retailverlichting op een volgend level

Onze dochteronderneming Oktalite heeft het selecteren van de juiste behuizing, LED module en reflectoren voor opbouwspots, inbouwspots en railspots tot haar specialistische kunst verheven. Daarmee zijn er bijvoorbeeld verschillende oplossingen beschikbaar voor versafdelingen in supermarkten, waarbij iedere afdeling (kaas, brood, vleeswaren, groenten en fruit) immers haar eigen, specifieke lichtwensen met betrekking tot kleurweergave en lichtintensiteit heeft. Hetzelfde geldt voor de verlichting in de fashionsector, automotive en shops. Iedere winkel en ieder merk wil haar eigen uitstraling en beleving creëren, waarbij licht een ontzettend belangrijke rol speelt. Met licht kunnen ogen én daarmee koopbeslissingen namelijk gestuurd worden.

Middels de ontwikkeling van natuurlijke lichtkleuren biedt Oktalite kwaliteitsverlichting voor de alle retailsectoren. Deze spotverlichting blinkt uit door de unieke helderheid, een verscheidenheid aan kleuren en sfeervolle verlichting. Bovendien zet Oktalite ook op het gebied van reflectortechnologie nog een stap verder. Naast de kwaliteit van LED componenten heeft zij haar lichtsturing immers geoptimaliseerd voor het accentueren van producten. Deze unieke 3D-facetstructuur levert een ongekend helder lichtbeeld, zonder kleurverschuivingen en met meer natuurlijkheid in winkels.

Verwerk de juiste LED spots in jouw lichtplan

Ben jij op zoek naar de ideale LED spots voor jouw lichtplan? Download dan de TRILUX 3-fase spanningsrailplanner. Met behulp van deze planner is het eenvoudig en overzichtelijk hoeveel én welke specifieke artikelen jij nodig hebt per strekkende meter spanningsrail.

Download de TRILUX 3-fase spanningsrailplanner
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX