Lichtmanagement: ergernissen en gedoe?

Bij de term lichtmanagement denk je als installateur waarschijnlijk aan complexe materie en falende systemen. Het probleem van deze ergernissen is vaak tweeledig. Enerzijds zijn componenten en systemen niet goed op elkaar afgestemd, anderzijds worden er vaak onduidelijke afspraken gemaakt over de inregeling van de systemen. Wie is verantwoordelijk voor wat? En als je je uren niet kunt factureren of onzeker bent over hoe lang de ingebruikname duurt, waarom zou je deze verantwoordelijkheid dan op je nemen?

Kortom: lichtmanagement leidt vaak tot een hoop ergernissen, terwijl goed functionerende lichtmanagementsystemen juist bijdragen aan enorme energiebesparingen en een hoger gebruikerscomfort. Maar gelukkig is er nu een oplossing!

DIT IS LIVELINK

Het resultaat van de gezamenlijke ontwikkeling tussen armaturenspecialist TRILUX en sensorspecialist Steinel is LiveLink. Met LiveLink kan jij als installateur zonder specialistische kennis een volledig flexibel lichtmanagementsysteem installeren en in gebruik nemen. LiveLink biedt one-stop-shopping voor armaturen en sensoren met voorgeprogrammeerde instellingen en scenario’s. Binnen een mum van tijd draait een volledig flexibel lichtmanagementsysteem bij de klant. Alles volledig te configureren, in gebruik te nemen en aan te sturen met intuïtieve mobiele apps op smartphone en tablet.

Naast dat LiveLink enorm gebruiksvriendelijk is voor de installateur, is het besparingspotentieel voor eindgebruikers ook interessant. Door de innovatieve daglichtregeling past de verlichting zich automatisch aan, aan de hoeveelheid daglicht in de ruimte. Door de slimme sensoren brandt er alleen licht als er mensen in de ruimte aanwezig zijn. In combinatie met de toch al zo efficiënte TRILUX ledverlichtingsarmaturen levert dit een besparing op tot wel 85%. LiveLink is daarmee uitermate geschikt voor kantoren, logistiek en industrie, onderwijs, retail en de gezondheidszorg.

TAKE ME TO THE CLOUD

LiveLink is de brug naar een intelligent gebouw. Letterlijk. Met behulp van LiveLink breng je sinds kort namelijk ook allerhande data van de verlichtingsinstallatie naar de cloud. Onder de noemers energy monitoringen light monitoringbiedt dit de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het gebruik van de installatie. Aan de hand van deze gedetailleerde informatie kan niet alleen het energieverbruik geoptimaliseerd worden, maar kunnen ook de onderhoudscyclussen aan de daadwerkelijke behoeften worden aangepast. Ook handig is ‘Predictive Maintenance’, ingebouwd in het systeem van LiveLink. Hiermee herkent het systeem de onderhoudsbehoeftes vooraf en informeert het de serviceafdeling hierover. Onderhoud wordt hierdoor een stuk minder complex en daardoor voordeliger. Als installateur heb je hiermee de mogelijkheid om met nieuwe serviceaanbiedingen meerwaarde te creëren voor je klant en zelf een nieuw verdienmodel te introduceren.

SLIMMER VERDIENMODEL

Naast het monteren en installeren van de armaturen, sensoren en de LiveLink module kun je ook extra bij verdienen. Als installateur kun je nu namelijk ook het inregelen van het lichtmanagementsysteem zonder twijfel op je nemen. Met behulp van de intuïtieve software is het systeem snel ‘up and running’, terwijl jij extra uren kunt aanbieden en uitschrijven bij je klanten voor het in gebruik nemen van het lichtmanagementsysteem.

Meer weten over LiveLink?
Neem contact op met Peter van Duivendijk. Hij vertelt je er graag over.
Peter van Duivendijk
Business Development Manager OEM | Online | Trade
06–51537121
peter.van.duivendijk@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX