Lichtlijnsystemen en montagebalken

Dankzij de constructie waarbij lange lijnen mogelijk zijn en de hoge lichtopbrengst, zijn lichtlijnsystemen traditioneel een veel toegepaste lichtoplossing in logistieke en industriële ruimten. Door lichtlijnen in het midden van magazijnrekken te plaatsen, krijg je het licht uit een lichtlijn daar waar je het wilt hebben: op de vloer én op de goederen voor de order pickers en heftruckchauffeurs. Maar door de industrialisering van het kantoorinterieur, zijn we dit soort LED verlichting ook steeds vaker terug in kantooromgevingen. De mogelijkheden voor lichtlijnen zijn immers eindeloos, mede door de toegepaste UGR <19 optiek en de modules voor 3-fase railspots.

Montagebalken zijn kosten én energie efficiënte verlichtingsoplossingen voor ruimten waar esthetiek en comfort niet op de eerste plaats staan. Met name kleine magazijnen of een bedrijfskeuken worden veelal met montagebalken toegepast.

LED lichtlijnen

Door ons ruime lumenpakket van 2.000 tot 20.000 lumen, meer dan 15 verschillende optieken en drie module lengten hebben wij binnen TRILUX voor iedere plafondhoogte en stellingbreedte de juiste lichtlijn technische verlichtingsoplossing in huis. De hamvraag is echter: wat is het verschil?

In essentie lijken lichtlijnen van diverse producenten sterk op elkaar. Toch kennen de producten belangrijke verschillen om bij stil te staan. Met name garanties, lichtkwaliteit, efficiëntie, levensduur en flexibiliteit verschillen sterk van product tot product en van producent tot producent. Bovendien zorgen extra functionaliteiten zoals geïntegreerde noodverlichting of ons slimme LiveLink lichtmanagementsysteem ook voor onderscheidenheid.

LED lichtlijnen

Binnen TRILUX bieden wij één lichtlijn voor alle denkbare toepassingen. Of het nu om een kostenefficiënte realisatie gaat waar een lagere levensduur en lichtopbrengst gewenst is. Of juist een high-end oplossing met lange levensduren en hoge beschermklasse. De E-line Next LED kan alle uitdagingen aan, van klein budget tot high-end.

Download de E-line Next LED lichtlijnplanner

LED lichtlijnen voor iedere situatie

Het toonaangevende modulaire systeem van de E-line Next kan binnen uiteenlopende toepassingsgebieden worden geplaatst. De uitgekiende lichttechniek beperkt het aantal vereiste lichtpunten, maar voldoet tegelijkertijd aan nieuwe maatstaven op het gebied van lichtkwaliteit en energie efficiëntie (tot 190 lm/W). De toegepaste lichtmodules zijn HCL (Human Centric Lighting) ready en ondersteunen hierdoor het welzijn van medewerkers.

Offerte en montage service

Verlichtingsaanvragen en -projecten vragen tegenwoordig om een steeds kortere doorlooptijd. Speciaal voor jou als installateur of groothandel bieden wij voor projecten tot 5.000 m2 onze 24-uurs offerteservice aan. Dit betekent dat je op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur na aanvraag een offerte voor jouw ingediende lichtlijnenproject van ons ontvangt. Aanvullende ruimten zoals kantoren en parkeergarages of lichtlijnprojecten groter dan 5.000 m2 mogen uiteraard ook worden ingestuurd. Voor de uitwerking hiervan nemen wij na ontvangst contact met jou op om de planning en verlichtingsmogelijkheden te bespreken.

Kom je handjes tekort of laat je de LED lichtlijnen liever door ons ophangen? Geen enkel probleem! Samen met door TRILUX geselecteerde montagepartners bieden wij jou optioneel de complete montage van onze verlichtingsarmaturen aan. Alle voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden worden je in dat geval door ons uit handen genomen. Wij plaatsen de lichtlijn draagprofielen en LED modules. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de LED lichtlijnen aansluiten op de voeding en eventueel de (noodverlichtings)armaturen en/of sensoren te programmeren. Easy peasy, toch?

POF - Licht en connectiviteit in één

Samen met FiberUnlimited hebben wij diverse modules ontwikkelt voor ons E-line Next LED lichtlijn systeem voor connectiviteit via Polymer Optical Fiber (POF). Daarbij zijn WiFi accespoints en beveiligingscamera’s bijvoorbeeld zeer eenvoudig in onze lichtlijn te integreren. Omdat UTP kabel magnetische interfenties geeft, was dit tot op heden niet mogelijk, UTP kabel kon daardoor niet meegetrokken worden in de lichtlijn, maar vereiste een aparte kabelgoot bovenop de lichtlijn. Met Polymer Optical Fiber (POF) is dit wel mogelijk. Wij trekken de POF-kabel dan ook mee in de lichtlijn, zodat in één montagehandeling licht én connectiviteit in een gebouw kan worden aangebracht. Ideaal voor distributiecentra en retailketens.

Verwerk de juiste lichtlijnen in jouw lichtplan

Ben jij op zoek naar de ideale LED lichtlijnen voor jouw lichtplan? Wij vertellen je graag meer over onze armaturen en de verschillende mogelijkheden. Dien gerust jouw lichtplanverzoek bij ons in, dan kijken wij vrijblijvend met jou mee.

Dien jouw lichtplanverzoek in
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX