LED Downlight

Downlights zijn inbouwspots die worden ingezet als basisverlichting in verkeerszones, entrees, kantoren, sanitaire ruimtes, showrooms, winkels en grote ruimten waar geen beeldschermwerk wordt verricht. Doordat een downlight wordt ingebouwd in het plafond valt het armatuur nauwelijks op, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een egale verlichting van een ruimte.

TRILUX Downlights zijn beschikbaar vanaf 74 mm doorsnee en kenmerken zich doordat zij vervaardigd worden uit kwalitatief hoogwaardig materiaal, voornamelijk aluminium en kunststoffen. Onze efficiënte en energiezuinige inbouwspots zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende stralingshoeken, kleurtemperaturen en wattages. Naar wens kunnen wij onze downlights voorzien van een beschermingsvoorziening volgens de IP- en IK-classificatie. Zo beschermen wij de armaturen tegen stof, spatwater, invloeden van buitenaf en/of vandalisme. Daarnaast zijn onze downlights optioneel te voorzien van DALI dimming.

Ruimte uitlichten met inbouwspots in plafond

Downlights worden voornamelijk geplaatst in plafonds en geven een hoge lichtopbrengst in de gehele ruimte. Onze standaard downlights verspreiden egale LED verlichting en worden veelal toegepast op plaatsen waar weinig natuurlijk (dag)licht aanwezig is. Door de egale verspreiding van het licht ontstaan er minder schaduwen en lijkt een ruimte groter.

Onze smallere inbouwspots worden ingezet als er een specifiek item of object in een ruimte moet worden aangelicht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kast, schilderij of (groen)wand. Dankzij de karakteristieke smallere lichtbundel kunnen dramatische lichtscenario’s gerealiseerd worden.

TRILUX downlighters en inbouwspots

Ons ruime assortiment aan downlights bestaat uit inbouw- en opbouwarmaturen. Onze armaturen zijn beschikbaar in een ronde of vierkante vorm, verschillende afmetingen, lichtkleuren en wattages.

Verkwerk TRILUX Downlights in jouw lichtplan

Levensduur en energiebesparing downlights

TRILUX LED downlights en inbouwspots hebben een levensduur tot 90.000 uur L80. Terugrekenend betekent dit dat een armatuur, afhankelijk van het aantal gemiddelde branduren, tussen de 15 en 25 jaar licht uitstraalt. De vervangingscyclus van LED downlights is om deze reden erg laag ten opzichte van conventionele verlichtingsarmaturen.

Naast een lage vervangingsgraad brengen de LED downlighters en inbouwspots van TRILUX een laag energieverbruik en hoge energiebesparing met zich mee. Door het lage wattage, de hoeveelheid Watt, is er aanzienlijk minder energie nodig om dezelfde lichtprestaties te behalen. Dit resulteert al gauw in een energiebesparing van ruim 70%! Door de besparing op zowel levensduur als energie is een investering in LED downlights meestal binnen enkele jaren terugverdiend.

Zeker met het lampenverbod is het raadzaam te kijken naar vervangers van conventionele downlights. Concreet betekent dit dat compact fluoresecentie lampen (CFL) vanaf 25 februari 2023 niet langer verkocht mogen worden. Het vervangen van kapotte lichtbronnen gaat daarmee een stuk lastiger worden. Een volledige overstap op nieuwe LED armaturen is een logische keuze.

Verwerk de juiste LED downlighters in jouw lichtplan

Ben jij op zoek naar de perfect passende downlight of inbouwspots voor jouw lichtplan? Wij vertellen je graag meer over onze armaturen en de verschillende mogelijkheden. Dien gerust jouw lichtplanverzoek bij ons in, dan kijken wij vrijblijvend met jou mee.

Dien je lichtplanverzoek in
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX