LED Pendelarmatuur

Pendelarmaturen zijn LED armaturen die aan het plafond worden afgehangen en middels een (staal)kabel, stang of ketting worden gemonteerd. Het armatuur geeft sfeer, maar biedt ook bijzonder goede en tegelijkertijd efficiënte verlichting, waardoor het concentratievermogen toeneemt.

Een pendelarmatuur is veelal niet een eerste keuze bij het maken van een lichtplan. Desondanks is het armatuur geschikt voor het uitlichten van (directie)kantoren, meeting ruimtes en klaslokalen. Het strakke design van de TRILUX pendelarmaturen doorbreekt standaarden en past optimaal in ieder van deze omgevingen.

Indirecte verlichting met pendelarmatuur

Omdat pendelarmaturen 'zweven' onder het plafond zorgen ze ook voor een aantrekkelijke en egale indirecte verlichting in een ruimte. Het indirecte licht schijnt, door de plaatsing aan de bovenzijde van de armaturen, eerst tegen het plafond. De weerkaatsing daarvan zorgt voor extra licht in de ruimte. Daarmee wordt het ruimtelijke effect benadrukt en ontstaat een groot gevoel van comfort en veiligheid. Omdat het licht veelal (gedeeltelijk) is afgeschermd en niet op ooghoogte is geplaatst, kan er niet of nauwelijks in de LED worden gekeken, waardoor de verlichting ook nog eens verblindingsvrij is.

Designtaal waar het moet

Vrijwel ieder pendelarmatuur trekt de aandacht met behulp van het design. Dat kan heel elegant zijn óf juist zeer robuust afhankelijk van de beoogde sfeer. Pendelarmaturen zorgen daarbij, met behulp van het zwevende karakter, voor een hoogwaardige uitstraling van armatuur én ruimte. Daarmee zijn pendelarmaturen bij uitstek geschikt voor representatieve ruimten waar bezoekers een eerste indruk van het bedrijf opdoen. Met behulp van pendelarmaturen kunnen designstatements gemaakt worden in een ruimte.

TRILUX pendelarmaturen

Ons ruime assortiment aan pendelarmaturen bestaat uit ronde en strakke vormen. Al onze armaturen zijn beschikbaar in verschillende kleurtemperaturen, wattages en op diverse wijzen te monteren. In combinatie met het TRILUX LiveLink lichtmanagementsysteem leveren ze bovendien stuk voor stuk de meest effectieve verlichtingsoplossing voor jouw project.

Lees meer over indirecte verlichting

Opendo LED pendelarmatuur met ingebouwde sensor

De Opendo LED van TRILUX kan veel meer dan alleen verlichten. Het pendelarmatuur is eenvoudig in een netwerk te koppelen en wordt op aanvraag geleverd met geïntegreerde functionele modules. Naast klassieke sensortechniek voor aanwezigheids- en daglichtdetectie zijn hierdoor ook Internet of Things (IoT) componenten die niets met verlichting te maken hebben snel en eenvoudig te integreren. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de CO2-sensoren, die de luchtkwaliteit in klaslokalen bewaken en weergeven door middel van een driekleurige LED-indicator in het armatuur.

Deze toevoeging op de Opendo LED is uiterst waardevol nu in ieder klaslokaal verplicht een CO2-melder geplaatst moet worden. Met de aanschaf en plaatsing van een Opendo LED pendelarmatuur slaan scholen en kantoren hierdoor twee vliegen in één klap.

Verwerk TRILUX LED pendelarmaturen in jouw lichtplan

Ben jij op zoek naar het perfect passende pendelarmatuur voor jouw lichtplan? Wij vertellen je graag meer over onze armaturen en de verschillende mogelijkheden. Dien gerust jouw lichtplanverzoek bij ons in, dan kijken wij vrijblijvend met jou mee.

Dien jouw lichtplanverzoek in
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX