Opbouwarmaturen voor wand en plafond

Opbouwarmaturen worden veelal toegepast in ruimten waar geen systeemplafond aanwezig is om een armatuur in te integreren. Maar ook op wanden worden opbouwarmaturen veelvuldig toegepast.  Denk in het algemeen dus aan betonnen muren, (bouwkundige) plafonds in trappenhuizen, industriële gebouwen en circulatie- of entreegebieden.

Toepassing van LED opbouwarmaturen

Opbouwarmaturen worden naast bovengenoemde toepassingen ook veel gebruikt in kantoorruimtes en appartementencomplexen. Dit type LED verlichting heeft een dragende constructieve functie. De PMMA (acrylaat) of aluminium behuizing werkt bovendien beschermend voor de aansluiting van de lichtbron op het lichtnet. Opbouwarmaturen voor wand- en plafond bieden daarnaast nog een aantal cruciale voordelen. De armaturen zijn namelijk:

  • Voor zowel hoofd- als accentverlichting toepasbaar;
  • Toepasbaar daar waar geen plafondsysteem beschikbaar is;
  • Gemakkelijk te plaatsen en monteren;
  • Functioneel waar het moet, decoratief waar het kan;
  • Energiebewust: LED opbouwarmaturen verbruiken 50 tot 80% minder stroom dan conventionele lichtbronnen;
  • Laag in CO2-uitstoot;
  • Voorzien van een lange levensduur: afhankelijk van de toepassing tot 100.000 uur;
  • 99% recyclebaar;
  • Standaard geleverd met drie tot vijf jaar fabrieksgarantie.

LED Opbouwverlichting

Het LED opbouwarmaturen verlichtingsaanbod van TRILUX bevat verschillende soorten en maten wand- en plafondarmaturen. Van basic tot design gedreven uitstraling, van binnen tot buitenverlichtingstoepassingen, van rond tot rechthoekig. Maar hoe weet je nu welk armatuur geschikt is voor jouw toepassing? We helpen je graag op weg!

Ronde opbouwarmaturen - standaard

Standaard ronde opbouwarmaturen worden door lichtontwerpers graag toegepast in portieken en trappenhuizen. Het verlichtingsportfolio van TRILUX kent drie van dit soort type LED armaturen met een verschillende prijs-kwaliteitverhouding: de 2340, Mondia en 74R.

Ronde opbouwarmaturen - hoge beschermingsklasse

LED armaturen met een hoge beschermingsklasse zijn ontworpen voor omgevingen waar - door bijvoorbeeld weersinvloeden - veel van het armatuur gevraagd wordt. De ronde opbouwarmaturen 2345, Limaro en Skeo Circ van TRILUX zijn uitermate geschikt voor plaatsing in overdekte buitenruimten, zoals portieken en galerijen, technische ruimten of in circulatiegebieden van (ondergrondse) parkeergarages.

Rechthoekige opbouwarmaturen

Rechthoekige opbouwarmaturen heeft TRILUX voor twee verschillende toepassingen: voor circulatiezones, zoals de hierboven beschreven ronde opbouwarmaturen. Of voor de functionele verlichting van ‘werkplekken’ zoals scholen en kantoren. Omdat TRILUX voor de circulatiezones enkel in het Essentials (Deca) en in het Performance (74Q) portfolio toepassingen heeft, focussen we in dit vergelijk op de armaturen voor functionele verlichting van werkplekken. Daarbij zijn de 2350, Siella D en Opendo armaturen die veelal ingezet worden in ruimten waarbij homogene verlichting gewenst is, maar geen systeemplafond voor handen is.

Lees verder over stekerbaar installeren

Verwerk opbouwarmaturen aan wand of plafond in jouw lichtplan

Ben jij op zoek naar het ideale opbouwarmatuur voor jouw lichtplan? Wij vertellen je graag meer over onze verschillende soorten, maten en mogelijkheden. Dien gerust jouw lichtplanverzoek bij ons in, dan denken en kijken wij vrijblijvend met jou mee.

Dien jouw lichtplanverzoek in
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX