LED schijnwerper buiten

Jaren geleden gebruikte grote schijnwerpers enorm veel energie. Door de komst van LED technologie is dit gelukkig verleden tijd. LED schijnwerpers voor buiten verbruiken gemiddeld nog maar 20 procent van de energie die eerdere conventionele lichtbronnen nodig hadden. Hierdoor is de schijnwerper voor het aanlichten van gebouwen óf het verlichten van grotere buitenterreinen weer op zijn retour. Combineer je daarnaast een schijnwerper voor buiten met bijvoorbeeld een bewegingssensor en schemerschakelaar, dan scheelt dit nog eens extra in het energieverbruik.

Schijnwerper vs. floodlight

De term ‘floodlight’ is in Nederland nog niet zo bekend. Een floodlight is gelijkwaardig aan een schijnwerper, alleen maakt een floodlight over het algemeen gebruikt van een veel bredere lichtbundel. Waarbij een schijnwerper zéér gericht in een smallere bundel een gebouw of boom aanlicht, zorgt een floodlight voor een brede waaier aan licht. Is dat dan het enige verschil? Zeker niet!

Een floodlight is te gebruiken in combinatie met gasgroepen IIC en IIB+H2. Dit betekent dat het armatuur geschikt is voor omgevingen tussen de -20°C en plus 60°C. Bovendien is het armatuur door haar aluminium behuizing ook uitermate geschikt voor robuuste omgevingen en - met speciale coating - bestand tegen (zee)water. Ook de montage componenten van een floodlight zijn hier op afgestemd en worden allen in RVS afgegoten. Hierdoor kan een floodlight worden toegepast in zones 1, 2, 21 en 22. Naar wens kan het licht van een floodlight gemakkelijk in een andere hoek worden gericht. Het armatuur kan namelijk stapsgewijs versteld worden tussen de 15 en 30 graden.

TRILUX schijnwerpers voor buiten

De LED schijnwerpers voor buiten van TRILUX verlichten bouwterreinen, laaddocks en scheepswerven, buiten sportvelden, opslag- en containerterreinen, maar worden ook ingezet als accentverlichting of voor het uitlichten van gebouwen. Ons assortiment bestaat uit drie verschillende series. De 2390 serie biedt door haar twee formaten en lumenpakketten al de ideale oplossing voor vele toepassingen. De Combial en Lumena Plus zetten daar nog een stapje overheen.

Verwerk de schijnwerper buitenverlichting van TRILUX in jouw lichtplan

Ben jij op zoek naar de geschikte LED schijnwerpers voor buiten of een floodlight voor jouw lichtplan? Wij vertellen je graag meer over onze armaturen en de verschillende mogelijkheden. Dien gerust jouw lichtplanverzoek bij ons in, dan kijken wij vrijblijvend met jou mee.

Dien je lichtplanverzoek in
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX