LED verlichting voor ATEX-zones

Downlights zijn inbouwspots die worden ingezet als basisverlichting in verkeerszones, entrees, kantoren, sanitaire ruimtes, showrooms, winkels en grote ruimten waar geen beeldschermwerk wordt verricht. Doordat een downlight wordt ingebouwd in het plafond valt het armatuur niet op, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een egale verlichting van een ruimte.

TRILUX Downlights zijn beschikbaar vanaf 74 mm doorsnee en kenmerken zich doordat zij vervaardigd worden uit kwalitatief hoog materiaal, voornamelijk aluminium en kunststoffen. Onze efficiënte en energiezuinige inbouwspots zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende stralingshoeken, kleurtemperaturen en wattages. Naar wens kunnen wij onze downlights voorzien van een beschermingsvoorziening volgens de IP- en IK-classificatie. Zo beschermen wij de armaturen tegen stof, spatwater, invloeden van buitenaf en/of vandalisme. Daarnaast zijn onze downlights optioneel te voorzien van DALI dimming.

LED verlichting voor ATEX-zones

Als installateur of lichtspecialist heb je vast al eens de term ‘ATEX’ voorbij horen komen. Gelukkig maar, want ATEX is een serieus onderwerp. ATEX verlichting wordt namelijk toegepast in ruimtes waar brandbare stoffen aanwezig zijn. Er zijn meerdere branches en toepassingsgebieden waarin gewerkt wordt met brandbare stoffen. In ieder van deze sectoren zorgen de brandbare stoffen voor (een verhoogd) explosiegevaar.

Explosieveilige armaturen volgens ATEX-richtlijnen

Armaturen die worden gebruikt in omgevingen met (een verhoogd) explosiegevaar, moeten in de gehele Europese Unie voldoen aan de ATEX-richtlijnen. Deze armaturen zijn te herkennen aan de kenmerkende gele of oranje behuizingskleur. De plaatsing van het LED armatuur wordt op basis van het ontploffingsgevaar ingedeeld in ATEX-zone 0 (voortdurende dreiging), 1 (occasionele dreiging) of 2 (zeer sporadische dreiging). In Nederland zijn alle gecertificeerde explosieveilige armaturen ook nog eens te herkennen aan het ‘Epsilon X’ symbool.

ATEX armaturen van TRILUX

Ook het TRILUX assortiment biedt meerdere armaturen die geschikt zijn voor de toepassing in ATEX-zones. Wij werken hiervoor samen met Zalux, een dochtbedrijf van TRILUX en specialist voor armaturen met hoge beschermklassen. Zalux combineert de maximale veiligheidseisen op het vlak van techniek en ontwerp met een uitstekende lichtkwaliteit en hoog rendement. Ons ATEX assortiment bestaat uit:

TABEL

Verwerk ATEX armaturen van TRILUX in jouw lichtplan

Elektriciteit en explosiegevoelige omgevingen zijn geen fijne combinatie. Kies daarom vandaag nog voor de speciale ATEX armaturen van TRILUX voor toepassing in gevaarlijke omgevingen. Wij vertellen je graag meer over onze armaturen en de verschillende mogelijkheden. Dien gerust jouw lichtplanverzoek bij ons in, dan kijken wij vrijblijvend met jou mee.

Dien je lichtplanverzoek in
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX