Buitenspots

Buitenspots kunnen gemakkelijk accenten leggen op gevels, bomen, standbeelden, kunst of andere objecten. Deze buiten spots worden voornamelijk ingezet om sfeer en oriëntatie te bieden in buitenomgevingen. Het gaat dan in de basis om twee typen spots: grond inbouwspots én richtbare opbouwspots voor buiten.

Voordelen van grond inbouwspots

Het gebruik van inbouwspots buitenshuis biedt verschillende voordelen. Het grootste voordeel ten opzichte van andere LED armaturen is de plaatsing. Door de armaturen in te bouwen, kun je het armatuur onopvallend wegwerken in de grond, het beton of bijvoorbeeld een vlonder. Bovendien kun je over de LED inbouwspots van TRILUX heen lopen en er zelfs rustig met een auto overheen rijden. Hierdoor staan de inbouwspots nooit in de weg, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor sfeer, accentverlichting en een goede navigatie.

Voordelen van richtbare opbouwspots buiten

Het plaatsen van richtbare opbouwspots voor buiten wordt met name gebruikt (rond)om woningen of bedrijfspanden. Door subtiel een gevel of buitenruimte te verlichten ontstaat direct een fijne sfeer. Ook het uitlichten van bomen, beplanting, objecten of gevels is gemakkelijk te realiseren met behulp van richtbare LED spots voor buiten.

Hoge beschermklasse

De grond- of richtbare opbouwspot voor buiten toepassingen, dienen te voldoen aan de juiste IP-waarde. De IP-waarde bestaat uit twee cijfers en geeft de mate waarin het armatuur beschermd is tegen stof, vocht, kras- en stootbestendigheid weer. Het eerste cijfer van iedere IP-waarde staat voor de bescherming tegen het binnendringen van voorwerpen of stof. Het tweede cijfer staat voor de bescherming tegen water. De buiten spots inbouw van TRILUX hebben allen een minimale waarde van IP65. Dit betekent dat zij zowel stof- als waterdicht zijn en daarom gerust in alle buitentoepassingen gebruikt kunnen worden.

TRILUX spots voor buiten

Het LED spots assortiment van TRILUX bestaat uit verschillende varianten. Voor de grond inbouwspots bieden wij met de Lutera een robuuste alleskunner voor het aanlichten van gevels en bomen. Op het gebied van richtbare buitenspots zijn er drie varianten beschikbaar de klassieke  Faciella spot in drie verschillende formaten, zijn ronde broertje de Faciella Slim in drie verschillende formaten of de vierkante Skeo Q S in één formaat.

Verwerk grondspots van TRILUX in jouw lichtplan

Ben jij op zoek naar de geschikte LED spot(s) voor jouw lichtplan? Wij vertellen je graag meer over onze armaturen en de verschillende mogelijkheden. Dien gerust jouw lichtplanverzoek bij ons in, dan kijken wij vrijblijvend met jou mee.

Dien je lichtplanverzoek in
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX