Inbouw armaturen

Inbouw armaturen zijn er in allerlei soorten en maten. Vierkant, rechthoekig of langwerpig (bandraster). Ook voor ieder type plafond is wel een oplossing. Denk aan standaard bandrasterplafonds maar bijvoorbeeld ook aan hybride klimaatplafonds. Met een sterk basisportfolio en een productievestiging nét over de grens in Duitsland, waarmee klantspecifiek maatwerk eenvoudig te realiseren is, biedt TRILUX in iedere situatie de juiste oplossing. Onze lichtoplossingen zijn dan ook terug te vinden en menig kantoorgebouw, klaslokaal en ziekenhuis.

Levensduur en energiebesparing inbouw armaturen

Het vervangen van conventionele inbouwarmaturen op basis van fluorescentie techniek (FL) loont zeker de moeite. Enerzijds omdat de energie- en onderhoudskosten drastisch zullen dalen. Anderzijds omdat LED armaturen veel langer mee gaan en daarmee een veel langere vervangcyclus hebben. Daarnaast zijn vanaf medio 2023 fluorescentie lampen ook niet langer in de handel verkrijgbaar dankzij het verbod op deze lichtbronnen.

In de regel kan worden aangenomen dat energiebesparingen tussen de 35 en 80 procent te realiseren zijn met een overstap op efficiënte LED panelen. Dit is afhankelijk van de huidige installatie, de kwaliteit van de nieuwe armaturen en in hoeverre er intelligentie middels daglicht- en aanwezigheidsdetectie toegepast gaat worden.

TRILUX LED inbouw panelen

Uiteraard bestaat het assortiment van TRILUX inbouw armaturen niet enkel uit de Creavo. Ook reguliere LED panelen zijn via ons leverbaar. Standaard hanteren wij hiervoor afmetingen van 600 x 600 mm of 300 x 1200 mm. Tevens bieden wij andere mogelijkheden voor LED inbouw verlichting, zoals brandraster inbouw armaturen of verlichtingssystemen op basis van optieken en reflectoren. Alle TRILUX inbouwarmaturen zijn beschikbaar in een UGR <19 uitvoering, waarmee dit type verlichting ook geschikt is voor beeldschermwerkplekken.

Verwerk TRILUX inbouw armaturen in jouw lichtplan

Creavo LED inbouwarmatuur

Het TRILUX productportfolio staat bekend om haar volledigheid, kwaliteit en diversiteit. Om een tegengeluid te bieden aan de overvloed van ‘saai’ ogende LED inbouw armaturen zijn wij als één van de grotere verlichtingsfabrikanten gestart met het ontwikkelen van attractievere inbouw armaturen. Onze Creavo LED is hier het prachtige voorbeeld van.

De innovatieve tweedelige optiek met ConVision®-technologie van de Creavo LED zorgt voor de hoogst voelbare lichtkwaliteit en efficiëntie. Door het toepassen van andere verlichtingstechnieken, zoals micro reflectoren en lenzen is het armatuur uitermate toekomstbestendig. Het resultaat? Niet langer last van sterk verblindende verlichting of ergernissen over een storende schaduw op het werkvlak. De Creavo LED geeft een andere aanblik aan het plafond en zet daarmee een designstatement in de ruimte. Door de ruime keuze in formaten en montage mogelijkheden is de Creavo de ideale oplossing voor kantoren en onderwijs.

Creavo LED in een kantooromgeving

De hoge efficiëntie (max. 150 lm/W) en lange levensduur (L90, 50.000 uur) van de TRILUX Creavo LED maken het armatuur niet alleen qua uiterlijk, maar ook vanuit financieel oogpunt erg aantrekkelijk. In vergelijking met een TL inbouwarmatuur zorgt de Creavo namelijk voor 50 procent minder energieverbruik.

Zowel in nieuwbouwplannen als renovatie projecten is de Creavo gemakkelijk toe te passen. Het armatuur is verkrijgbaar met lichtstromen die vergelijkbaar zijn met gangbare TL T5/T8 oplossingen. Doordat de modulematen van het armatuur passen op conventionele verlichtingsoplossingen, is de TRILUX Creavo LED bijzonder eenvoudig één-op-één vervangbaar.

Bekijk de Creavo LED productvideo

39G2 bandrasterarmatuur

Speciaal voor de Benelux ontwikkelde TRILUX het 39G2 LED elegante bandrasterarmatuur in haar fabriek in Duitsland. Omdat de eisen individueel en per project verschillen is een hoge flexibiliteit voor dit type armatuur vereist.

De complexiteit van bandrasterarmaturen zit hem in meerdere zaken. De uitgangspunten voor het nieuw te ontwikkelen armatuur waren als volgt: een strak design met een smalle vorm in combinatie met een hoge lichtsterkte en energie-efficiëntie. Daarbij mag de armatuur niet verblinden en moet het voldoen aan de verlichtingsnormen voor beeldschermwerkplekken.

Het 39G2 LED bandrasterarmatuur is een mooie inbouwoplossing voor kantoren

Na maanden van tekenen, engineeren, finetunen en ontwikkelen in de laboratoria heeft TRILUX het antwoord gevonden: 39 G2 LED. Deze opvolger van de 39 MRX LED maakt niet langer gebruik van het kenmerkende MRX-optiek. De 39 G2 LED is voorzien van een opalen optiek wat zorgt voor een rustige en homogene lichtuitstraling.

Ondanks haar smalle en strakke design is de 39 G2 LED een ware krachtpatser, met een maximale energie-efficiëntie van maar liefst 148 lm/w. Dankzij een verblindingsbeperking van UGR <19 is de 39 G2 LED een ideale oplossing in een energiezuinig kantoor van de toekomst.

Inbouw armaturen stekerbaar installeren

De keuze voor inbouw armaturen, waaronder LED panelen, wordt veelal gemaakt om een eenvoudige één-op-één vervanging te realiseren. De aansluiting van de eerdere conventionele verlichting wordt hierbij vaak hergebruikt. Speciaal hiervoor werken wij binnen TRILUX met een stekerbare installatie.

Stekerbaar installeren is gebaseerd op een plug and play denk- en werkwijze. Door de drie verschillende kabels te voorzien van sterkers heb je geen losse snoeren, kabels, kabeldozen en lasdoppen meer nodig. De kabels worden af fabriek door ons voorzien van de benodigde connectoren. Daardoor hoef jij niet meer te meten, knippen en strippen, maar kun je direct beginnen met installeren.

Lees verder over stekerbaar installeren

Verwerk TRILUX inbouw armaturen in jouw lichtplan

Ben jij op zoek naar de ideale vervanger of attractieve oplossing voor inbouw armaturen in jouw lichtplan? Wij vertellen je graag meer over onze armaturen en de verschillende mogelijkheden. Dien gerust jouw lichtplanverzoek bij ons in, dan kijken wij vrijblijvend met jou mee.

Dien jouw lichtplanverzoek in
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX