Bolderarmaturen

Bolderarmaturen, ook wel markeringslichtzuilen genoemd, begeleiden voetgangers met aangenaam licht op paden en wegen. Door hun hoogte (veelal tussen de 30 en 60 cm groot) vallen ze niet extreem op in het straatbeeld, maar verlichten ze desondanks efficiënt en gelijkmatig ieder voetpad.

LED lichtzuil

In en rondom een gebouw ontstaan verschillende soorten verlichtingstaken. Bolderarmaturen of LED lichtzuilen worden specifiek toegepast als buitenverlichting. Zij verlichten op een functionele wijze straten, inritten of ingangen, trappen of open ruimten, maar zijn ook geschikt voor het uitlichten van façaden, entrees, tuinen, passages en plantsoenen.

Bolderarmaturen hebben een diep- of breedstralend karakter en bieden daarmee de ultieme oriëntatie. Door de verschillende, voornamelijk asymmetrische lichtverdeling is de lichtzuil met name onder ontwerpers en architecten een erg geliefde armatuursoort. Deze vrijstaande armaturen zijn daarmee de ideale oplossing voor accenten in grote(re) ruimtes. De strakke, maar tegelijkertijd warme uitstraling van de LED lichtzuilen sluit naadloos aan bij uiteenlopende projecten.

Verlichtingscriteria voor terreinen, wegen en paden

Aan het toepassen van een LED lichtzuil in een lichtplan voor buiten zitten een aantal haken en ogen. Zo is het goed om te weten dat bolderarmaturen met een asymmetrische lichtverdeling geschikt zijn voor een gelijkmatige verlichting. Het licht uit de lichtzuil wordt in de breedte verstrooid, waardoor een (voetgangers) pad gelijkmatig verlicht kan worden. De keuze voor een lichtzuil en bijhorende optiek en lichtuitstraling zijn daarom belangrijk, net als de lichtkleur en lichtsterkte.

De stralingshoek van onze lichtzuilen bepaalt de lichtbundel en wordt door een vervangbare, diep stralende Spherolit-lens gefaciliteerd. De uitlijning van deze lens is naar wens te verstellen, om zo de gewenste lichtbundel voor ieder project te behalen. Bolderarmaturen die geen licht naar boven afgeven, vallen onder de categorie ‘dark sky’ verlichting.

TRILUX lichtzuil

Ons assortiment LED lichtzuilen bestaat uit de 8841 serie, SKEO Q B en HS bolderarmaturen. Alle lichtzuilen zijn beschikbaar in verschillende hoogtes, licht- en armatuurkleuren en wattages.

Verwerk de juiste LED lichtzuil in jouw lichtplan

Ben jij op zoek naar het perfect passende bolderarmatuur voor jouw lichtplan? Wij vertellen je graag meer over onze lichtzuilen en de verschillende mogelijkheden. Dien gerust jouw lichtplanverzoek bij ons in, dan kijken wij vrijblijvend met jou mee.

Dien je lichtplanverzoek in
Vraag direct de nieuwste TRILUX Essentials brochure aan!
TRILUX Essentials omvat een selectie van de meest gangbare LED armaturen voor de professionele verlichtingsmarkt.
direct aanvragen
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX