Een klimaatplafond is een bouwkundig (metalen) plafond welke is voorzien van een techniek voor watervoerende elementen. Daardoor kan er warm of koud water door het plafond stromen waarmee de volledige plafondoppervlakte fungeert als een afgifte systeem. Hierdoor ontstaat plafondverwarming of -koeling door middel van straling. Dit geeft een zeer comfortabel binnenklimaat en optimale klimaatbeheersing. Met een klimaatplafond zijn ruimtes energiezuinig, aangenaam, stil en tochtvrij te koelen én te verwarmen.
fotograaf: Michael van Oosten

De toepassing van klimaatplafonds in grotere utiliteitsprojecten begint een standaard te worden. Omdat dit type plafonds meer techniek bevat dan standaard plafonds, is een goede samenwerking tussen plafond- en verlichtingsproducent essentieel. De ruimte en 'gaten' die overblijven voor verlichtingsarmaturen zijn namelijk in sommige gevallen beperkt en verschillen van plafond tot plafond. Precies om die reden werkt TRILUX actief aan verlichtingsoplossingen voor de diverse klimaatplafondsystemen, op maat vanuit haar fabriek in Duitsland.

Samenwerking

In Nederland werkt TRILUX al jarenlang intensief samen met de HC Groep als het aankomt op oplossingen voor klimaatplafonds. Speciaal voor dit type plafond ontwikkelde wij in onze fabriek een bandraster armatuur inclusief luchtafzuiging. Deze armaturen passen ingenieus in de plafondplaten, zijn voorzien van eenvoudige montagemogelijkheden en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en ook weer gemakkelijk worden verwijderd, dankzij plug-and-play oplossingen met Wieland GST. Ook qua bouwplaats logistiek zijn hier oplossingen voor uitgedacht. De armaturen worden in dit geval vanuit Duitsland afgeleverd in Waalwijk, alwaar ze worden voorgemonteerd in de klimaatplafonds en in één beweging met plafond en verlichting op de bouwplaats worden geleverd.

Meer weten over de toekomst van het licht?
Neem contact op met Jan van Riel. Hij vertelt je er graag over.
Jan van Riel
Akademieleider
+32 (0)473680139
jan.vanriel@trilux.com
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX