Op het gebied van sensoren en beacons zijn veel aanbieders. Maar ook het aantal systemen en programma’s wat deze systemen met elkaar laat communiceren.Wij hebben hier als armaturenproducent geen voorkeur. Wij kijken altijd samen met de eindgebruiker, installateur of lichtadviseur mee. We inventariseren de wensen én eisen van de gebouwgebruiker en zoeken vervolgens naar de juiste hard- en software. Als Duitse producent, met onze fabriek net over de grens, is het eenvoudig om allerlei type sensoren en beacons te laten integreren in onze fabriek. Daarbij is maatwerk eenvoudig realiseerbaar en krijgt de gebruiker altijd de oplossing naar wens.

GEBOUW CERTIFICERING

Door certificering wordt inzicht verschaft in de werkelijke prestatie van een gebouw op het gebied van duurzaamheid. Hiermee kan aan de markt worden getoond wat de prestaties van het gebouw zijn. Doordat de keurmerken internationaal erkend zijn, worden de prestaties erkend en door de markt op waarde beoordeeld. Na het verkrijgen van een certificaat kan de vraag worden beantwoord: hoe duurzaam is mijn gebouw nu eigenlijk?

BREEAM

BREEAM is één van de meest bekende certificeringsmethoden in Nederland en België om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te bepalen. Deze certificeringsmethode kan voor zowel nieuwbouw als renovatie worden toegepast. LED verlichting en lichtregeling spelen een belangrijke rol in het behalen van een zo hoog mogelijke BREEAM-score.

LEED

LEED is net als BREEAM een evaluatie- en certificeringsmethode om duurzaamheidsprestaties van gebouwen te bepalen. In tegenstelling tot het Europese BREEAM kent LEED zijn oorsprong in de Verenigde Staten. LED verlichting en lichtregeling spelen ook bij LEED een belangrijke rol in het behalen van een zo hoog mogelijke score.

WELL

Een relatief nieuwe certificeringsmethode is de WELL Building Standard. De WELL Building Standard is 's werelds eerste gebouwcertificering die zich uitsluitend richt op de gezondheid en het welzijn van de mens. Daarmee kijkt deze methode verder dan CO2-reductie en energie-efficiëntie. WELL biedt richtlijnen specifiek voor LED verlichting, waarbij wordt aangestuurd op het zo min mogelijk verstoren van het bioritme van het lichaam, een verhoogde productiviteit, een goede slaapkwaliteit en optimaal visueel comfort.

TRILUX & GEBOUWCERTIFICERING

TRILUX staat eindgebruikers, architecten, adviseurs en installateurs graag terzijde om een zo hoog mogelijke score te halen bij BREEAM, LEED en WELL. Wij gaan daarbij verder dan enkel het leveren van een energiezuinig product. In het voortraject denken wij graag mee door middel van lichttechnisch advies en het realiseren van lichtplannen op basis van de verschillende standaarden. Tijdens de uitvoer van een project zorgt TRILUX vooreen minimale afvalstroom op de bouwplaats door aan te leveren in projectverpakkingen. Bij de oplevering van het project doet TRILUX de benodigde lichtmetingen en levert de bewijslast aan. Hiervoor heeft TRILUX meerdere gecertificeerde experts in dienst.

Meer weten over de toekomst van het licht?
Neem contact op met Jan van Riel. Hij vertelt je er graag over.
Jan van Riel
Akademieleider
+32 (0)473680139
jan.vanriel@trilux.com
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX