De overschakeling van een lineaire economie naar een circulaire economie vraagt een andere kijk op grondstoffen en op de levenscycli van producten. Zo worden in een traditionele lineaire economie grondstoffen omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur uitmonden in afval. Terwijl er in een perfecte circulaire economie geen ruimte meer is voor afval. Zoveel mogelijk grondstoffen en materialen worden terug genomen in de productieprocessen. Grondstoffen, materialen en producten blijven hiermee zo lang mogelijk in omloop en optimaal benut.

1 Design & make

Zoveel mogelijk modulair productdesign toepassen om het upgraden met nieuwe componenten te vereenvoudigen.

2 Use, maintain & improve

Onze basis voor een goed circulair model is gebruiken in plaats van bezitten (Pay per Use). Door het eigendom van de verlichting bij de producent te laten, is precies inzichtelijk waar welke producten en grondstoffen zijn geïnstalleerd en wat de status van de componenten is.

3 Re-use, refurbish & recycle

Zodra de producten terugkomen bij TRILUX kan worden bepaald wat de beste bestemming is. Indien de technische staat van de producten nog goed is, kunnen deze een tweede leven krijgen (re-use). Een andere mogelijkheid is het terugnemen van componenten in het productieproces en met nieuwe onderdelen te upgraden (refurbish). Een derde mogelijkheid is het terugnemen van de materialen om deze te gaan recyclen.

Van bezit naar gebruik

Een belangrijke stap richting een circulaire economie is het verleggen van het eigendom van eindgebruiker naar de fabrikant. Dat maakt van Pay per Use een geschikt circulair afrekenmodel. Dankzij Pay per Use van TRILUX kunnen bedrijven namelijk zonder investering overstappen op een moderne verlichtingsinstallatie. Van bezit naar gebruik.

Naast een vast maandelijks basisbedrag wordt er een variabel bedrag voor het werkelijke verbruik van de verlichting gefactureerd.Dit gebruiksgebonden deel wordt vooraf bepaald voor de duur van een jaar op basis van het verwachte verbruik. Iedere maand wordt een vast bedrag betaald en na een jaar wordt dit verrekend met het daadwerkelijke verbruik, zoals bij een stroomleverancier. Het bedrag dat in het jaar daarna wordt betaald, kan eventueel worden aangepast.

Meer weten over de toekomst van het licht?
Neem contact op met Jan van Riel. Hij vertelt je er graag over.
Jan van Riel
Akademieleider
+32 (0)473680139
jan.vanriel@trilux.com
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX