Klant

Familien Günther und Volker Leesberg

Architect

Installateur

Tischlerei Stöppelmann

Locatie

Arnsberg-Neheim

Retail

Verlichting waar je een gat van in je hand krijgt

Vraag het aan mensen die in de detailhandel werken en ieder van hen zal het beamen: er waait een nieuwe wind in de markt en de concurrentiedruk is groot. Als je tegenwoordig als fysiek verkooppunt wilt opvallen, moet je steeds weer opnieuw aan je aantrekkelijkheid werken. Alleen zo creëer je een winkelervaring die klanten inspireert en aantrekt. Gunter Leesberg van GL - Die Mode heeft dit begrepen. Zijn winkelconcept was zo overtuigend dat het door HDE werd bekroond als ‘Winkel van het Jaar 2019’.

Harmonieus podium

Sabine Keggenhoff, een gerenommeerde binnenhuisarchitect speelde een belangrijke rol bij het behalen van dit succes. Zij was de creatieve en drijvende kracht achter de herinrichting van GL - Die Mode en is er, samen met haar collega’s, in geslaagd om de mode die in de winkel hangt een allround harmonisch podium te geven. De jury van HDE was vooral onder de indruk van het individueel ontworpen concept en de dynamische verlichting die daarbij kwam kijken. Je raadt het al: dit was de verlichting van TRILUX. Samen met Sabine Keggenhoff werd het perfecte verlichtingsconcept gecreëerd.

Emotionele winkelervaring

Het doel was om een moment van ervaring te creëren’’, vertelt Sabine. ‘’De winkel moest authentiek zijn en een indruk achterlaten bij de klant. Het was belangrijk dat klanten graag willen blijven hangen als ze eenmaal binnen zijn.’’ Het resultaat mag er zijn. Een retail oplossing die een emotionele winkelervaring biedt. Het doordachte lichtconcept dat de architect samen met TRILUX heeft ontwikkeld en gepland, speelde hierbij een belangrijke rol.

Licht bevordert de verkoop actief

Hoe bijzonder de lichtoplossingen zijn, is vooral te zien aan het GL-front met zijn twee ingangen. De indrukwekkende lichtval trekt daar op magische wijze de aandacht van iedereen die voorbijloopt. Ook werden er vier armaturengroepen geïnstalleerd die door het intelligente lichtmanagementsysteem TRILUX LiveLink worden aangestuurd. Het licht beweegt zich als een ritmische golf door de ruimte in verschillende intensiteiten. Je kunt er niet aan ontsnappen. "Het is als het ware het visitekaartje van de winkel', bevestigd Sabine.

Schijnwerpers aan

In de verkoopruimtes van de winkel zorgen de LED-spots van TRILUX voor een aangenaam en natuurlijk lichtgevoel. Het was daarbij van belang om prikkels te creëren die klanten stimuleren om te kopen. Dit werd bereikt door aanbiedingen specifiek in de schijnwerpers te zetten. TRILUX garandeert bovendien dat de armaturen een uitstekende kleurweergave uitstralen, wat in een kledingwinkel belangrijk is. Vaak is dit helaas nog niet vanzelfsprekend.

Gedetailleerde oplossingen

Overal in het winkelpand zijn spannende, gedetailleerde oplossingen te vinden die de nadruk leggen op gedetailleerde oplossingen. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. Het brede productportfolio van TRILUX maakte een consequente vormgeving van de verlichting mogelijk en garandeert een hoogwaardige totaalindruk. Dit is ook te zien aan het terras, dat GL in de zomer gebruikt voor evenementen en klantenvergaderingen. Daar zorgen accent- en gevelarmaturen voor sfeervol licht.

Heeft u vragen of een opmerking over de verlichting van GL - Die Mode?
Of wenst u een voorstel voor LED verlichting op uw eigen locatie? Neem gerust contact op met Johan. Hij helpt u graag op weg!
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX