Klant

BRZ Bundesrechenzentrum

Architect

Installateur

Locatie

Wenen (Oostenrijk)

Kantoren

Verlichting die op zijn tenen staat

In Wenen bevindt zich het Federale Rekencentrum (BRZ). Hier ontwikkelen en ondersteunen ze meer dan 400 IT-oplossingen voor de ministeries, overheden en kantoren van de Alpenrepubliek Wenen. Om alle medewerkers fijne werkplekken te kunnen bieden vertrouwde BRZ op de digitale LED verlichtingsoplossingen van TRILUX.

Modernisering

In 2007 was TRILUX al als lichtpartner betrokken bij de bouw van het hoofdkantoor van BRZ. Na een succesvolle levering voor dit project volgde stapsgewijs een omschakeling naar LED verlichting in combinatie met het LiveLink lichtmanagementsysteem. Het startsein voor de modernisering van BRZ werd gegeven in een interne vergaderzaal, zonder daglicht. Zou dit meegespeeld hebben?

Bliksemflits

De vergaderzaal was smal, lang en er zaten geen ramen in. Niet erg uitnodigend, horen we je denken. TRILUX kon geen ramen in de ruimte creëren, maar wel met haar verlichting spelen waardoor de ruimte weer is gaan leven.

Doordat TRILUX veel vitaliteit biedt op het gebied van op maat gemaakte lichtoplossingen, bleek dit een leuke uitdaging. Bijzonder opvallend zijn de Finea lichtkanalen in een bijzondere structuur. Als een glinsterende bliksemflits banen zij zich een weg langs het plafond, zonder de personen die plaatsnemen aan de lange tafel te verblinden.

Leven en inspireren

De ronde Polaron IQ-LED’s aan de wanden vormen visueel aantrekkelijke contrapunten met de rechte lichtlijn modules. “Zo ontstaat er een dynamische sfeer in de ruimte, waardoor er een heldere beeld gecreëerd wordt”, zegt projectleider Horst Blach van TRILUX Oostenrijk. “De armaturen functioneren bijna meer als vormgevende elementen, dan als armaturen en lichtdispensers”.

Ook de Polaron IQ LED en LC67 LED zijn terug te vinden in de vergaderruimte. Deze armaturen zijn perfect op elkaar afgestemd. Door al deze armaturen met elkaar te combineren is het TRILUX gelukt om van deze donkere kamer een ruimte weten te maken die leeft én inspireert.

Ook een bijzonder lichtplan voor uw vergaderzaal?
Neem gerust contact met ons op!
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX