Klant

EvoBus France (SAS)

Architect

Installateur

AD Elec Bettancourt La Ferree

Locatie

Ligny en Barrois (Frankrijk)

Industrie en Logistiek

Verblindingsvrij licht voor de industrie

Het verlichtingssysteem van EvoBus in Ligny-en-Barrois (Lorraine) is volledig in lijn met de digitale toekomst. In het kader van een lichtsanering heeft TRILUX alle productieruimtes met moderne LED systemen uitgerust. Het resultaat: een derde lagere energiekosten dan voorheen.

Denkend aan de toekomst

De Daimler-dochteronderneming EvoBus wordt beschouwd als één van de belangrijkste schakels in de industriële structuur van Lorraine. Mercedes-Benz en Setra bussen worden sinds 1981 in deze fabriek gebouwd. Om ook in de toekomst een schone installatie te garanderen werd besloten om voor beide productielijnen gebruik te maken van moderne LED verlichting.

De door TRILUX geplaatste LED armaturen op de 150 meter lange productielijnen zorgen voor een constant hoog lichtniveau met verblindings- en schaduwvrij licht. Dankzij de hoge verlichtingssterktes valt er bovendien door de getinte ramen van de bussen voldoende licht in het interieur om de montagewerkzaamheden volgens de normen te kunnen uitvoeren. Hetzelfde geldt voor de inspectieputten, waar optimale werkomstandigheden zijn gecreëerd.

Efficiënte en robuuste LED verlichting

Tijdens dit project werd gekozen voor de E-Line LED lijnverlichting van TRILUX. De constante lichtstroom wordt gedurende de gehele levensduur van het apparaat gehandhaafd. In de inspectieputten wordt de Nextrema G3 LED gebruikt in beschermingsklasse IP66. "Reinigingsmiddelen en water van de hogedrukreiniger kunnen deze niet beschadigen", vertelt Lionel Witkowski, directeur van TRILUX Frankrijk. "Omdat de monteurs bij het werken in de inspectieputten meestal naar boven kijken, is verblindingsvrije verlichting een absolute must”.

Dankzij de overstap naar LED hebben de medewerkers van EvoBus een veel betere werkomgeving dan in het verleden. Ook voor EvoBus loont de verandering zich economisch gezien. Lionel Witkowski: "Het energieverbruik is met een derde verminderd en de onderhoudskosten zijn tot bijna nul teruggebracht. Een balans die indrukwekkend is”.

Uitgelicht product

E-line Next LED

Het toonaangevende modulaire systeem van de E-line Next bestaat uit vijftien optieken en heeft een lichtstroom van 2.000 lm tot 20.000 lm. Daarmee kan binnen één productfamilie in de verlichtingseisen voor uiteenlopende toepassingsgebieden worden voorzien.

Meer informatie
Ook nieuwe verlichting in jouw productievestiging?
Neem gerust contact met ons op!
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX