Klant

Gemeente Bad Bentheim

Architect

Installateur

Rohrleitungsbau Münster

Locatie

Bad Bentheim

Buitenverlichting

Modern licht en historie komen samen

Denk je aan Bad Bentheim, dan denk je aan smalle steegjes, een kronkelige oude stad en een romantisch kasteel midden in het centrum. Veel mensen vinden dat Bad Bentheim een huiselijk gevoel geeft. Sinds de stad nieuwe straatverlichting heeft, dat zich harmonieus in het stadsbeeld integreert, wordt er bovendien ook nog eens gemiddeld 90% energie bespaart ten opzichte van de oude straatverlichting. Mooi én energiezuinig, dus! De omschakeling naar LED-armaturen werd mogelijk gemaakt door TRILUX.

Stadslandschap behouden

Bij de start van dit renovatieproject was er één hele belangrijke voorwaarde: het behouden van de bijzondere sfeer die zowel burger als bezoeker tijdens de avondwandelingen door de oude stad weet te raken. ‘’We wilden er zeker van zijn dat de bijzondere sfeer behouden zou blijven.’’, legt Britta Kwakkel, hoofd van de afdeling Civiele Techniek, uit.

Om die reden werd besloten dat de stad zou schitteren in een zeer warme kleurtemperatuur. Qua design was het TRILUX-portfolio snel gevonden, maar 2.700 Kelvin vroeg om een speciale oplossing. "Dit was geen probleem voor TRILUX. Een geweldige service over het algemeen", gaat Britta Kwakkel verder. De geselecteerde 9821 lichtkoepellantaarns passen perfect in het stadslandschap van Bad Bentheim. Voor de bijzonder smalle paden en steegjes werd gekozen voor de LED-armatuurfamilie 8841. "De paalarmaturen vormen hier de perfecte aanvulling, er was gewoonweg geen plaats voor grotere lantaarns.’’, aldus Britta Kwakkel.

Verandering loont

Naast het feit dat de nieuwe verlichting het sfeervolle centrum ondersteunt, is het ook erg voordelig voor de gemeente. De eerdere verlichting was immers sterk verouderd. Het zorgde niet alleen voor weinig - sommigen zeggen zelfs spookachtig - licht, maar de energiekosten waren ook enorm.

Met de nieuwe VIACON armaturen behoren zowel onvoldoende lichtrendement als een afschuwelijk stroomverbruik tot het verleden. De LED-armaturen van TRILUX leveren tot 140 lumen per watt. "Dit vermindert ons energieverbruik met gemiddeld 90%. Daarnaast hebben we het aantal lichtpunten kunnen verminderen door de paalafstand te veranderen", prijst Britta Kwakkel.

Succesvolle samenwerking

Kunnen we in dit geval van een succesvolle samenwerking spreken? Jazeker! Dit blijkt uit de vervolgprojecten die al van start zijn gegaan. Ook de poedertoren van het kasteel werd omgebouwd met TRILUX licht, net als het historische stationsgebouw. Voor reizigers en toeristen betekent dit een harmonieuze lichtsfeer, aangevuld met gerichte accenten door ontelbare LED-spots. Het licht van TRILUX begeleidt de bezoekers bij elke stap door de historische achtergrond van Bad Bentheim.

Ook toe aan nieuwe buitenverlichting?
We hebben een uitgebreid portfolio, neem gerust contact met ons op
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX