Klant

Kreis Plön

Architect

Installateur

Gosch & Schlüter GmbH

Locatie

Preetz

Onderwijs

LiveLink gaat naar school

Alle 300 studenten van het Gymnasium in Preetz hebben één doel: de juiste basis krijgen waarmee ze goed voorbereid aan een vervolgstudie of opleiding kunnen beginnen. Om goed te kunnen presteren op het Gymnasium, moeten de randvoorwaarden optimaal zijn. Helaas was dit niet het geval en dus werd de school volledig gerenoveerd. TRILUX werd de verlichtingspartner en zorgde voor meer energie-efficiëntie intelligentie in de klaslokalen.

Nieuw lichtcomfort

Wat belangrijk was voor de implementatie van het nieuwe lichtconcept, was de lichtfactor in de lokalen. Vooral de combinatie van moderne LED-armaturen en het LiveLink lichtmanagementsysteem, beiden van TRILUX, behaald winst in ieder opzicht. Door gelijkmatige verlichting en daglichtafhankelijke lichtregeling in de klaslokalen te plaatsen, is het lichtcomfort voor de leerlingen en leerkrachten van de school aanzienlijk verhoogd. Doordat de gebruikte armaturen met twee verschillende lumencompacte armaturen werden geïnstalleerd, dekken ze zowel het eisenprofiel in de normale klassen (300 lux) als in de speciale klassen (500 lux).

Overschakelen

Door de overstap van de verouderde T8-technologie naar digitaal licht en LiveLink worden ook de operationele kosten op de lange termijn verlaagd. Het project, gefinancierd door het Duitse Ministerie van Milieu en Bouw (BUMB), verlaagt bovendien niet alleen de energiekosten met minstens 50 procent, ook het budget voor onderhoudskosten is aanzienlijk verminderd door de duurzame en betrouwbare systemen. TRILUX laat de leerlingen op deze manier zien dat de verbeteringen op alle gebieden de moeite waard zijn.

Heeft u vragen of een opmerking over de verlichting van Berufliches Gymnasium?
Of wenst u een voorstel voor LED verlichting op uw eigen locatie? Neem gerust contact op met Johan. Hij helpt u graag op weg!
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX