Klant

Melinda

Architect

Installateur

Locatie

Segno di Taio (Trento)

Industrie en Logistiek

Licht voor de appeltjes

Trentino, in het mooie Italië, heeft een eeuwen oude mijntunnel. Tegenwoordig wordt deze mijntunnel gebruikt door het Melinda-consortium om hun appels in op te slaan. Het koelsysteem in de oude mijn maakt gebruik van geothermische energie en de installatie wordt verlicht met een efficiënte en robuuste lichtoplossing van TRILUX.

Zware eisen

De locatie van dit fruitmagazijn is zeer bijzonder. Bovendien doet het energieconcept zeker niet onder in haar uniciteit. De 10.000 ton Melinda-appels worden in 12 koelcellen, op 800 meter diep, opgeslagen. De verlichtingseisen voor dit project moesten bovendien voldoen aan alle eisen van de voedingsindustrie. Om deze reden werd er gekozen voor de Nextrema LED van TRILUX, die met zijn hoge IP66 beschermingsraad de ideale voorwaarden biedt.

Waarom? Omdat de behuizing slagvast is en het gehele systeem zeer goed bestand tegen kou en vocht. Ook is dit bijzondere armatuur eenvoudig te reinigen, waardoor de onderbrekingstijden in de oude mijn zeer kort blijven. Hiermee worden flinke kosten bespaard!

Veiligheid optimaliseren

De verlichtingssterkte in de tunnel werd tijdens de renovatie enorm verhoogd. De precieze lichtsturing van de Nextrema LED verlicht nu ook alle hoeken, terwijl deze voorheen erg donker waren. Dit verbetert de oriëntatie en optimaliseert de veiligheid op het werk - vooral vorkheftruckchauffeurs profiteren hiervan. Meer en beter licht met minder energieverbruik - het Melinda Consortium laat in haar speciale "appelgalerij" zien dat deze berekening werkt.

Heeft u vragen of een opmerking over de verlichting van Melinda?
Of wenst u een voorstel voor LED verlichting op uw eigen locatie? Neem gerust contact op met Johan. Hij helpt u graag op weg!
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX