Klant

Universiteit

Architect

Installateur

K+B E-Tech GmbH & Co. KG

Locatie

Erlangen

Onderwijs

Licht versterkt het representatieve karakter

Na de renovatie heeft de voormalige medische kliniek van het Uni Hörsaal, gebouwd in 1893, nauwelijks zijn charme verloren. Hetzelfde geldt voor de collegezaal, die vandaag de dag wordt gebruikt voor lezingen en bijscholingen voor artsen uit heel Duitsland. Desondanks lukte het TRILUX om energiebesparende en representatieve verlichting te installeren.

Visuele vernieuwing

Na een lang selectieproces overtuigde de Lateralo Plus LED van TRILUX uiteindelijk Peter Arnautovics, projectmanager van het Universitair Ziekenhuis Erlangen. De LED pendelarmaturen lijken gewichtloos onder het plafond te zweven. "Ze geven de ruimte een aangename basishelderheid", zegt Peter Arnautovics. "Zelfs als ze uitgeschakeld zijn, zien ze er elegant uit. Dit maakt het plafond visueel losser." De Polaron IQ heeft een vergelijkbare uitstraling en zorgt voor aangename accenten op de wanden. Bovendien komt het ontwerp overeen met de ronde vormen van de grote ramen van de collegezaal.

"We zijn erg tevreden met het resultaat van dit renovatieproject", zegt Peter Arnautovics. Het ziekenhuis heeft in het verleden al herhaaldelijk vertrouwd op de lichtoplossingen van TRILUX. Dit geldt zowel voor projecten in de operatiekamer als in de patiëntenkamers. "De prijs-kwaliteitverhouding is optimaal. We hebben altijd geprofiteerd van de uitstekende service en het uitgebreide advies van de buitendienstmedewerkers", besluit Peter Arnautovics.

Competentie in gezondheid en zorg

TRILUX staat voor verlichtingsconcepten die volledig beantwoorden aan de individuele behoeften. Vooral in de zorgsector kan licht een toegevoegde waarde creëren. Enerzijds zorgt het juiste licht voor het welzijn van patiënten, anderzijds stelt het artsen en verpleegkundigen in staat zich te concentreren op hun werk.

De juiste hoeveelheid licht beïnvloedt ieders gezondheid, bewust of onbewust. Vooral in klinieken met weinig of geen daglicht kan kunstlicht helpen om de menselijke innerlijke klok synchroon te laten lopen, het welzijn te versterken en uiteindelijk het genezingsproces te bevorderen. De expertise van TRILUX op het gebied van Human Centric Lighting (HCL) draagt hiertoe bij.

Ook nieuwe verlichting voor jouw onderwijsinstelling?
Neem gerust contact met ons op.
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX