Klant

Architect

Installateur

Locatie

Görlitz

Leisure

Licht dat inspireert zonder op te vallen

Er waren twee aspecten heel belangrijk bij de renovatie van de kerk in Görlitz, die vandaag de dag dienstdoet als culturele ontmoetingsplek. Allereerst moest de nieuwe verlichting up-to-date zijn. De lichtstroom, lichtverdeling, LED-kleurweergave en energie-efficiëntie met betrekking tot de techniek, alles moest vernieuwd worden. Ten tweede moesten de nieuwe armaturen onopvallend wegvallen in de sierlijke sfeer van het gebouw.

Onopvallend


Om aan beiden eisen te kunnen voldoen gebruikte TRILUX, in overleg met de architect, de Lateralo Ring LED. ****"Het Lateralo armatuur van TRILUX laat de waardigheid van de gebeds- en herdenkingsruimte uit 1911 tot leven komen en de kleuren weerspiegelen”, legt architect Andreas Schmidt uit. "De Lateralo-ring vervult deze taken op een uitstekende manier, omdat het verlichtingsarmatuur zeer onopvallend is".

Het was voor alle betrokkenen belangrijk dat de nieuw te plaatsen armaturen onopvallend zouden zijn en mooi tot hun recht zouden komen. Dat is goed gelukt. Ook de kwaliteit van het kunstlicht past perfect bij de ruimte. Het brengt de kleur van de ruimte onvervalst ten goede. TRILUX ontwikkelde speciaal voor dit project armaturen met een gouden rand die transparant ogen als ze uitgeschakeld zijn. Al bij de eerste presentatieronde waren alle betrokkenen ervan overtuigd dat deze armaturen het zouden worden.

Onzichtbare techniek

Ook toen het aankwam op de elektrische planning bleek de Lateralo-ring een goede keuze te zijn. De monumentenbescherming wilde graag dat de nieuwe technologie zo min mogelijk zichtbaar zou zijn. Omdat het TRILUX-armatuur gevoed wordt door filigrane kabelophangingen en niet door een voedingskabel, valt de techniek achter de lamp niet op.

Ook wilde de architect graag een lamp die dimbaar zou zijn, zodat het voor meerdere evenementen aangepast kon worden. En last but not least, vertelt de planner: "Er waren geen vergelijkbare armaturen van vergelijkbare fabrikanten met deze prijs-prestatieverhouding. Dit is precies wat we zochten".

Ook toe aan een verlichtingsrenovatie?
Neem contact met ons op
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX