Klant

Albron

Architect

Cepezed

Installateur

Strukton Worksphere

Locatie

Utrecht

Leisure

Licht als service voor The Green House

The Green House in hartje Utrecht is een circulair horecapaviljoen. Het heeft een sterk onderscheidend vermogen doordat het een sluitende businesscase heeft voor 15 jaar + 1 dag. The Green House biedt ruimte aan een restaurant met een eigen Urban farm en een vergadercentrum. Ook zorgt The Green House ervoor dat de transitie van een traditionele vastgoedontwikkeling naar een innovatieve circulaire duurzame vastgoedontwikkeling versnelt. Een ontwikkeling die zijn investering terugverdient en daarnaast ook nog grensverleggend is op het gebied van duurzaamheid.

CIRCULAIRE BROEDPLAATS

Vanaf de start is er bij dit project gekeken hoe de duurzaamheid in elke fase het beste kon verbeteren. Zo is bijvoorbeeld ‘circulariteit’ belangrijk bij dit project. Circulariteit is het principe waarbij de ‘wegwerpcultuur’ vervangen wordt. Het circulaire model gaat er juist vanuit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later: na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw gebruikt. Hierdoor konden zeer veel innovaties in de praktijk worden gebracht en met het motto “right to copy” werd de gehanteerde aanpak actief gedeeld met bezoekers en de branche. Om een maximaal haalbare en opschaalbare circulaire business case te bereiken is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire businessmodellen. Daarnaast wordt de komende 15 jaar blijvend gezocht naar nog duurzamere exploitatie, bereidingswijzen en ingrediënten. De zoektocht stopt dus niet als The Green House haar deuren opent, maar gaat tijdens de exploitatie gewoon door. Als een ‘living lab’, waardoor de successen ook toegepast kunnen worden in andere omgevingen.

VAN BEZIT NAAR GEBRUIK

Wat heeft TRILUX precies voor The Green House betekend? We hebben voor dit project de circulaire businesscase ‘pay-for-use’ toegepast en leverde daarmee licht als dienst. Vijftien jaar lang zal TRILUX de eigenaar van alle verlichting blijven en daardoor ook verantwoordelijk zijn voor het optimaal functioneren ervan. Door state-of-the-art technologie toe te passen wordt een onderhoudsvriendelijke lange levensduur door ons gegarandeerd. Exploitant Albron betaalt een vergoeding voor het gebruik van licht. Belangrijke voorwaarde om een business case op deze wijze in te richten is de meetbaarheid van de armatuurgegevens. Door alle armaturen uit te rusten met een intelligente driver en deze via het LiveLink lichtmanagementsysteem te koppelen in de cloud, kunnen realtime gegevens worden uitgelezen over branduren, dimstand, omgevingstemperaturen en onderhoudsbehoeften.

DUURZAME HERBESTEMMING

Na de 15 jaar + 1 dag zorgt TRILUX voor een duurzame herbestemming van de armaturen. Zo kunnen de armaturen, omdat ze een lange levensduur hebben, worden ingezet bij een ander project. De armaturen worden voorzien van nieuwere up-to-date componenten of de grondstoffen kunnen weer worden teruggenomen in ons productieproces.

Weten wat de beste optie is voor jouw project?
Neem dan even contact op met Johan van Zeist.
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX