Klant

Gerhardt building center

Architect

Installateur

Häfner Elektrotechnik

Locatie

Butzbach

Industrie en Logistiek

Goed licht, dat heb je niet zomaar

‘Goed licht is er niet zomaar’, is de overtuiging van Jörg Stangl van het Gerhardt Building Center in Butzbach. Om tot een overtuigend eindresultaat op het gebied van verlichting te komen moet men deskundig geïnformeerd en intensief betrokken worden bij de planning van een verlichtingssysteem. Om die reden liet Jörg Stangl, directeur van de speciaalzaak, zich goed informeren. Uiteindelijk bleek uit het succes dat hij gelijk had.

Holistisch verlichtingsconcept

”Het hele project was intensief. Van de eerste planning tot de inbedrijfstelling. Maar, al die inspanning was het meer dan waard”, aldus Jörg Stangl. Voor zijn bedrijfsruimte werd een holistisch verlichtingsconcept met binnen- en buitenverlichting geïmplementeerd. “In vergelijking met onze oude locatie is de verlichting nu ontzettend in kwaliteit verbeterd. En dat komt absoluut dankzij de LED-apparatuur. We zijn nog steeds verbaasd als onze klanten ons vertellen hoezeer ze onder de indruk zijn van de lichtkwaliteit en de vriendelijkheid van het licht, het is dus echt goed zichtbaar! De gestelde doelen zijn duidelijk bereikt”, zegt Jörg.

Onmisbaar systeem

Jörg en zijn team hadden met meerdere lichtleveranciers verkennende gesprekken en gingen op zoek naar de juiste partij voor deze klus. Als snel kwamen ze erachter dat het niet genoeg was om zomaar productgegevens in een Excel-spreadsheet te vergelijken, daarmee kwamen ze niet veel verder. Het team wilde namelijk graag meer basiskennis over lichttechniek. De TRILUX-buitendienst, die naast LED-technologie ook het gebruik van een lichtmanagementsysteem aanraadde, bood vanaf moment één de gevraagde ondersteuning.

“We hadden dit niet in de planning staan, maar we realiseerden ons geleidelijk de voordelen van dit intelligente besturingssysteem”, vervolgt Jörg Stangl. “Ik zou dit systeem nu echt niet meer willen en kunnen missen”, voegt hij daar nog aan toe.

Probleemloos proces

Om subsidies te kunnen ontvangen moest het nieuwe gebouw aan veel eisen voldoen. Het verlichtingssysteem in het Gerhardt Building Center is inmiddels voorzien van aanwezigheids- en daglichtsturing. “Als het een zonnige dag is, wordt het licht automatisch gedimd. Hiermee wordt een hoop energie bespaard, terwijl de hoeveelheid licht in een ruimte altijd hetzelfde blijft”. De installatie en ingebruikname van het LiveLink lichtmanagementsysteem bleek volledig probleemloos te verlopen. “Dat is niet altijd het geval met nieuwe software gestuurde technologie en kan irriteren”, aldus Jörg Stangl. “Het systeem is qua werking grotendeels voor de hand liggend. Elke kamer, iedere ruimte kan individueel worden bestuurd via een app op de smartphone of tablet”.

Allround ondersteuning

Stangl was naar eigen zeggen in de planningsfase al ‘relatief overtuigd’ van het LiveLink lichtmanagementsysteem. De echte doorslag kwam voor hem toen hij een bezoek bracht aan de TRILUX-fabriek in Arnsberg. Daar kon hij het lichtmanagementsysteem en de LED-armaturen live ervaren. “Ik ben iemand die het liefste de technologie zelf moet zien, ik wil het aanraken. Met enkel bladeren door een catalogus kom ik nergens, dat is niet mijn wereld”. Zijn bezoek aan de TRILUX-showroom droeg dan ook in grote mate bij aan de doorslag. Hier ervaarde Stangl het TRILUX gevoel voor kwaliteit van de producten.

Volgens Stangl was het bezoek aan de fabriek nodig om zonder twijfel een beslissing te kunnen nemen. “Het eerste wat ik leerde in dit selectieproces was dat LED niet alleen maar LED is. Er zijn zoveel verschillende varianten, in de meest verschillende kwaliteiten en prijzen. Beetje bij beetje begon ik me te realiseren hoe moeilijk het is om technologieën te vergelijken”, vertelt Jörg Stangl.

“Op een gegeven moment moet je gaan vertrouwen op je intuïtie en beslissen waar je het gevoel hebt dat je in goede handen bent. Zo ging het bij ons op het einde. We hadden gesprekken met verschillende leveranciers, maar bij TRILUX had ik het gevoel dat we goed zaten. De techniek overtuigde ons en ook de zachte factoren waren goed. Denk hierbij aan de planningsondersteuning en de ondersteuning van de buitendienst. Wat werd beloofd, is absoluut nagekomen! Het was erg goed”.

Speciale aandacht

Voor het Gerhardt Building Center koos men voor een mix van verschillende armaturen uit het instap- en prestatieportfolio van TRILUX. Speciale aandacht werd besteed aan de verlichtingsapparatuur van de kantoren. “Ik heb zelf jarenlang onder slechte armaturen gezeten, ik wilde absoluut niet besparen op de verlichting voor mijn medewerkers”, zegt Jörg Stangl. “We gingen met een goed gevoel het project in en kwamen er ook met een goed gevoel uit. Al met al zijn we zeker tevreden. Terugkijkend hebben we een goed gevoel én veel licht. Ik kan niets negatief melden, als alles bij de bouw van het nieuwe gebouw zo soepel had gewerkt, zou het geweldig zijn geweest”.

Meer weten over dit unieke project?
Neem dan contact op met een van onze lichtspecialisten
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX