Klant

TC Pfarrkirchen

Architect

Installateur

Brandl Guido Haustechnik

Locatie

Pfarrkirchen

Leisure

Game, set en match!

Als tennisclubs een wens mochten doen, zouden ze waarschijnlijk wensen dat ze dezelfde binnenbanen hebben als TC Pfarrkirchen. Daar werken ze sinds kort namelijk met TRILUX als lichtleverancier, waardoor er nu verlichting hangt dat laag is in de energiekosten en een zeer gebruiksvriendelijke lichtregeling heeft dankzij speciale LED-sporthalarmaturen en het intelligente LiveLink lichtmanagementsysteem.

Gemakkelijke verlichting

Het nieuwe verlichtingsconcept werd geïmplementeerd in een hal met daarin drie tennisvelden. De hal werd gebouwd in de jaren 80 en sindsdien verlicht door verouderde HQL-technologie. Tijd dus voor vernieuwing! TRILUX leverde 60 Actison LED-systemen, ondersteund door het LiveLink lichtmanagementsysteem, ter vervanging van het oude systeem. Vooral de combinatie met LiveLink maakte het een stuk gemakkelijker om met de verlichting om te gaan.

Het gemak begint al bij de installatie van het systeem en de verlichting. Dankzij zogenaamde use-cases, met vooraf geconfigureerde armatuurgroepen en sensoren, worden verlichtingsbeheer en LED systemen in een mum van tijd met een tablet in gebruik genomen. Uren programmeren? Niet meer nodig. Dit verlaagt de installatiekosten aanzienlijk!

Aanwezigheidsdetectie

Maar, LiveLink is ook tijdens het dagelijkse gebruik zeer comfortabel. Iedereen die in de hal tennist kan namelijk heel gemakkelijk en binnen een paar klikken kiezen voor verschillende vooraf ingestelde lichtscenes. Klaar met tennissen? Dan schakelt LiveLink uit zichzelf de verlichting weer uit via de gekoppelde aanwezigheidsdetectie. Op deze manier wordt er geen onnodige energie verspild.

"Onze leden reageren allen positief op het nieuwe verlichtingssysteem", meldt Christoph Schmid, voorzitter van TC Pfarrkirchen. “De gele vilten ballen onderscheiden zich van de achtergrond dankzij het verbeterde contrast, dat belangrijk is voor het herkennen van snelle ballen”. De Actison LED zorgt met haar screeningtechnologie voor zacht licht. Komen er ballen tegen de lampen aan? Geen probleem! Het systeem is namelijk zo ontworpen dat het tegen een flinke stoot kan.

Kostenbesparing

Ook qua kosteneffectiviteit scoort TRILUX punten bij TC Pfarrkirchen. "We zijn heel tevreden over het hele TRILUX-systeem. Dit is echt een topproduct”, vertelt de voorzitter van de club enthousiast. “Vooral de verbeterde energiebalans heeft ons verrast. Twee derde van de elektriciteitskosten worden bespaard, dat scheelt ons bijna € 4.000,- per jaar”.

Ook nieuwe verlichting in uw sporthal?
Neem contact met ons op voor het beste advies
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX