Klant

DOKVAST

Architect

Habeon Architecten

Installateur

Hoppenbrouwers

Locatie

Tilburg

Industrie en Logistiek

Full service maatwerk in ledverlichting

Waar distributiecentra vroeger nog ‘vierkante dozen’ werden genoemd, zijn het tegenwoordig intelligente, duurzame en eigentijdse panden geworden. Ze zijn flexibel bruikbaar en moeten op maat van de opdrachtgever zijn ontworpen. Hetzelfde geldt ook voor New Logic VIII in Tilburg. Dit gebouw is ontwikkeld door logistiek specialist DOKVAST en op het moment in gebruik door Puma Dobologic. Voor dit project heeft TRILUX de verlichtingsoplossingen volledig verzorgd.

FULL SERVICE

New Logic is, naast dat het op maat werd ontwikkeld is, ook nog eens ontworpen volgens BREEAM ‘Very Good’. Dit is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. De eigenaar en ontwikkelaar krijgen dus een duurzaam en energiezuinig gebouw. ‘Om een pand te creëren, waarbij kwaliteit voorop staat, heb je volledige oplossingen van de bouwpartners nodig’, vertelt TRILUX-directeur Willem Dammers. De bouwkolom wordt niet langer georganiseerd op basis van aanbod, maar op basis van de klantvraag. “Wij staan steeds vaker naast de opdrachtgever in gelijkwaardige samenwerking” Hierdoor kon TRILUX voor dit project een totaalaannemer zijn op het gebied van verlichtingsvraagstukken. Wat er allemaal kwam kijken bij de volledige verlichtoplossingen? Denk aan advisering, lichtplanning, noodverlichting, sensorplanning, lichtmanagement BREEAM-assistentie, logistiek, levering, montage, installatie én onderhoud. Dammers: “Bijzonder is dat alle verlichting van TRILUX is, van de lichtlijnen in de hal tot aan de buitenverlichting. De complete verlichtingsoplossing is full-service aangeboden. Onze opdrachtgever heeft dus geen omkijken naar de organisatorische aspecten, op verlichtingsgebied wordt alle zorg uit handen genomen.”

TRIAS ENERGETICA

New Logic VIII is ontworpen volgens de Trias Energetica, een driestappenstrategie om een energiezuinig ontwerp te maken. Het pand bereikt de meeste besparing door alleen energie te verbruiken als het nodig is. Ook is het pand voorzien van de laatste generatie ledverlichting; op grond van aanwezigheidsdetectie gaan de verlichtingssystemen automatisch in de rust- of uitstand. Alle installaties zijn voorzien van de nieuwste software om het pand zelf te ‘besturen’ via iPads. Dat is de opdrachtgever goed bevallen, zegt Dammers. “In een vervolgproject met DOKVAST (het recent opgeleverde New Logic VI in Son; red.) hebben wij de integratie op ontwikkelaspecten nog verder doorgezet. Dit deden we met een koppeling van het nieuw ontwikkelde softwaresysteem van DOKVAST via de cloud, waardoor de al zeer hoge verlichtingsprestaties optimaal samengaan met prestatiemonitoring.” Intrinsieke prestaties en gebruiksgemak zijn aspecten waarop TRILUX continu innoveert.

Meer weten over dit project?
Neem dan even contact op met James Bosschart
James Bosschart
Key Accountmanager Industry & Logistics
06–24361493
james.bosschart@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX