Klant

INJOY-Xpress studio

Architect

Installateur

Locatie

Gera (Duitsland)

Leisure

Fit met verlichting

In de Duitse steden Gera en Erfurt vind je INJOY-Xpress studio’s. Deze fitnesstudio heeft een duidelijke fitnesstrategie, namelijk: ‘Xpress Yourself’. Achter deze slogan zit een strategie die zowel motiverend als prestatie bevorderend is. HCL, Human Centric Lighting, levert hierin een belangrijke bijdrage, in samenwerking met TRILUX.

Je thuis voelen in de sportschool

Het doel van INJOY-Xpress was om in de locaties in Gera en Erfurt een sfeer te creëren die het sporters gemakkelijker maakt om zich op hun gemak te laten voelen en ondertussen te motiveren. Uit reacties van klanten blijkt dat het nieuwe concept zijn vruchten afwerpt. “Mensen voelen zich door de nieuwe verlichting een stuk meer thuis en genieten van de speciale sfeer. De regeling van het licht draagt bij aan het succes van onze studio’s”, vertelt INJOY Managing Director Alexander Benker.

Het welzijn verhogen

In het ‘spieratelier’ wordt nu gericht licht gebruikt, zodat men zich nog beter op het lichaam kan richten. Cursisten kunnen zich tijdens de oefeningen optimaal concentreren. “De armaturen van TRILUX brengen met hun heldere esthetiek een dynamiek en opwinding, verhogen het welzijn en stimuleren de ensceneringsfactor van de lichaamsgerichte sporters”, legt lichtontwerper Iris Kuntz van TRILUX uit. De focus ligt bij INJOY-Xpress echt op de mensen, waardoor zij trouw is aan het motto ‘Xpress Yourself’.

Trainen spannender maken

Het concept werkt niet alleen in het spieratelier, maar ook in de cursuszalen. Van Pilates tot Zumba, de verschillende lichtkleuren ondersteunen het gevoel en het ritme van de deelnemers van de lessen. De individuele stemmingen en lichtkleursequenties van de cursussen worden door het intelligente LiveLink lichtmanagementsysteem opgeslagen en kunnen gemakkelijker worden geselecteerd. “Dit maakt het trainen nog spannender!”, zegt een enthousiaste Alexander Benker. Dynamische lichtsturing wordt middels HCL een gezondheid bevorderende factor.

Uitgelicht product

E-line Next LED

Het toonaangevende modulaire systeem van de E-line Next bestaat uit vijftien optieken en heeft een lichtstroom van 2.000 lm tot 20.000 lm. Daarmee kan binnen één productfamilie in de verlichtingseisen voor uiteenlopende toepassingsgebieden worden voorzien.

Meer informatie
Ook verlichting nodig voor jouw sportschool?
Neem gerust contact met ons op!
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX