Klant

Gemeente Arnsberg

Architect

Tepe Grützbach Architekten

Installateur

Wilhelm Hegener GmbH & Co. KG

Locatie

Arnsberg

Buitenverlichting

Een blikvanger, dag en nacht

In het Duitse Arnsberg staat Stadtwerke Arnsberg, ook wel Campus Arnsberg genoemd. De identiteit van dit gemeentelijke gebouw staat volledig in het teken van water. Het leveren van schoon water aan de bevolking is immers één van de kerncompetenties van de gemeente Arnsberg.
Verlichting straalt je toe

Als je naar de architectuur van Campus Arnsberg kijkt, zie je de emotionele weerspiegeling van water terug. Dit vind je terug in het glas-reliëf ontwerp, dat staat voor zuiverheid van H20, in de grote waterpartij op de gang en ook in de blauwe accentverlichting. Bij de ingang van het gebouw straalt verlichting je tegemoet. Het gebouw zelf staat ook mooi in de schijnwerpers. Allemaal in samenwerking met TRILUX.

Aantrekkelijke blikvanger

De TRILUX Lutera 100 LED-inbouwspots versterken de indrukwekkende uitstraling van de Campus. Het blauwe licht transformeert de transparante structuren van de glazen ingang, terwijl ook de grote waterpartij voor het gebouw extra wordt geaccentueerd door de verlichting van TRILUX. De LED-spots van Lutera staan naast de kleine fonteinen en dopen de smalle waterkolommen van onderaf in blauw licht. Zeker als de avond valt, is dit een aantrekkelijke blikvanger.

Marathonprestaties

De Campus is een veelzijdig gebouw. Het stelt zichzelf niet alleen open voor zijn eigen werknemers, maar ook voor externe gebruikers. De glazen hallen en de vergaderzalen kunnen worden geboekt door instellingen, bedrijven en clubs. Vanwege de multifunctionaliteit van de oppervlakken - en natuurlijk ook vanwege het aanpasbare verlichtingsconcept - is er een professioneel kader voor tentoonstellingen, vergaderingen, trainingen en seminars.

Alle lichtsystemen zijn niet alleen intelligent, maar ook bijzonder economisch. De lage energie- en onderhoudskosten van de LED verlichting zorgen ervoor dat de investering zichzelf snel terugverdiende. Een mooi voorbeeld hiervan is de Mirona QL LED van TRILUX. Deze lamp maakt indruk in het entreegebied met zijn hoge kwaliteit, goede licht efficiënte en het lage stroomverbruik. Bovendien is de LED-schijnwerper in staat tot echte marathonprestaties met maximaal 100.000 bedrijfsuren!

Aanpasbaar licht

Om de efficiëntie en het verlichtingscomfort verder te verhogen, was een krachtig lichtmanagementsysteem nodig. De oplossing werd gevonden in het TRILUX LiveLink lichtmanagementsysteem. Dit bespaart nog eens 30% energie in de vergaderzalen dankzij daglicht- en aanwezigheidsregeling. Omdat de twee kamers kunnen worden gecombineerd tot een grote hal, hebben ook deze ruimtes aanpasbaar licht nodig. Verschillende lichtstemmingen, die van tevoren zijn geprogrammeerd, kunnen met een paar klikken worden opgehaald.

Duurzaamheid en identiteit

De balans opmakend kunnen we stellen dat Campus Arnsberg een succesvol voorbeeld is van multifunctionele architectuur in combinatie met energie-efficiënte, duurzaamheid en identiteit creërende verlichting. De samenwerking tussen TRILUX, de Campus en architect maakte het mogelijk om alle doelstellingen perfect te implementeren voor een efficiënt en goed presterend gebouw.

Meer weten over dit project of over onze buitenverlichtingsoplossingen?
Neem gerust contact met ons op!
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX