Klant

Mühlbauer AG

Architect

Installateur

Locatie

Roding

Kantoren

Een architectonische verklaring

Heldere vormentaal, lichte interieurs en een indrukwekkend design. De architectuur van het hoofdkantoor van de Mühlbauer Groep is een bijzonder project. De uitstraling van het nieuwe gebouw is representatief en de gebruikte techniek optimaal. Voor de verlichting vertrouwde Mühlbauer op de knowhow van TRILUX. Van de buitenruimte en de ondergrondse parkeergarage, tot het gehele interieur van het gebouw.

Unieke onderneming

De Mühlbauer Groep is een internationaal opererende onderneming en is wereldwijd de enige aanbieder van complete oplossingen voor de productie en personalisatie van ID-documenten. Het productassortiment strekt zich uit van individuele machines voor de productie en personalisatie van chipkaarten en paspoorten tot complete oplossingen voor ID-kaarten, ePassports, eVisa en chipkaarten.

Het nieuwe gebouw in Roding moet het jarenlange succes van Mühlbauer weerspiegelen. "Wie hier ooit is geweest, moet zich drie jaar later herinneren hoe het er in ons bedrijf uitzag", legt Christian Wanninger, hoofd Facility Management, uit. Om deze wens te realiseren waren hoogwaardige lichtoplossingen met een uniforme uitstraling nodig - zowel binnen als buiten. Daar kon TRILUX perfect bij helpen!

Technische uitdagingen

De gewenste uitstraling begint al op het moment dat je het gebouw binnenstapt. De elegante 8841 LED-paalarmaturen verwelkomen de bezoekers. Na het passeren van de hoofdingang komt men in een ruim atrium. Er zijn galerijen die zich uitstrekken over twee verdiepingen. "Samen met het glazen plafondoppervlak was dit een echte uitdaging bij de planning van de verlichting", legt Christian Wanninger uit. De functionele positionering van de lichtpunten moest in overeenstemming worden gebracht met de esthetische eisen van de architectuur. Deze taak werd opgelost met Mirona LED spots en Coriflex LED arcade daklichten, die - hoewel zij krachtig zijn - zichzelf niet optisch op de voorgrond plaatsen.

Sterke boodschap

Als men de wandeling door kantoren, vergaderzalen, gangen en ondergrondse parkeergarage voortzet, wordt duidelijk hoe overtuigend de Mühlbauer Groep in staat was haar ambitieuze doelstellingen in dit nieuwe gebouwencomplex te realiseren. De architectuur heeft een groot potentieel voor fascinatie, wat versterkt wordt door het hoogwaardige lichtconcept.

Ook verlichting nodig voor jouw kantoor?
Neem gerust contact met ons op!
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX