Klant

SBW Talent-Campus

Architect

Installateur

ETB Elektroplanung

Locatie

Kreuzlingen

Onderwijs

De Talent Campus in Kreuzlingen

SBW House of Learning in Kreuzlingen is gespecialiseerd in op maat gemaakt particulier onderwijs voor iedereen van 3 tot 25 jaar oud. Een belangrijk onderdeel is de manier waarop ze hun locaties hiervoor inrichten. De verlichting van TRILUX speelt hierbij namelijk een grote rol. De TRILUX armaturen zorgen op veel plaatsen in het gebouw voor goede visuele voorwaarden en een aangename lichtsfeer, waardoor er een inspirerende en comfortabele leeromgeving ontstaat.

Talentontwikkeling op maat

Het idee dat iedereen ergens bijzonder goed in is en dat het tijd en ruimte kost om talent te ontwikkelen, is het uitgangspunt van het pedagogische concept van SBW. Er zijn geen vaste klassen, strakke roosters of frontaal onderwijs, maar voor iedereen een coach en een op maat gemaakt curriculum met leeftijd overschrijdende leergroepen.

Op de Talent Campus van SBW in Kreuzlingen leren dagelijks ongeveer 250 leerlingen volgende deze methode. Het is schoolgebouw is zeven dagen per week en 15 uur per dag open en biedt een zeer speciale infrastructuur. Naast de leslokalen, maken een bibliotheek, cafetaria met groot dakterras, een dojo en fitnesscentrum deel uit van het leerlandschap.

Open, transparante architectuur

Opvallend aan het gebouw van SBW is de toegankelijkheid. Grote glazen oppervlakken geven veel daglicht aan de diepte van het gebouw en bieden uitzicht op de mooie groene omgeving. De gangen in het gebouw van de Talent Campus zijn niet alleen een manier om door het gebouw heen te bewegen, maar ook een ontmoetingsplek. In iedere gang vind je verschillende werkplekken. Sommigen zijn ideaal om geconcentreerd in te werken, andere werkplekken nodigen juist uit om groepswerk te verrichten. Bij de materiaalkeuze voor dit gebouw kozen de architecten voor pure en eenvoudige materialen. De draagconstructie bestaat daardoor uit onbehandeld zwart staal waarop houten plafonds rusten.

Lichtvelden met precieze straling

Ook de verlichtingsoplossing moest in harmonie zijn met deze esthetiek. De architecten wilden een heldere vorm voor de armaturen en vonden het type ArimoS van TRILUX, dat aan alle eisen voldeed. De bijzonder vlakke ArimoS verschijnt door het gehele gebouw zonder franjes als rechthoekige lichtgevende oppervlakken. Kleine prisma’s in de armatuurbehuizing, berekend met behulp van speciale numerieke algoritmen, zorgen voor een effectieve verblindingsbescherming en een gelijkmatige lichtverdeling. De precieze lichtverdeling biedt grote planningsvrijheid, omdat de armaturen exact naar wens kunnen worden uitgelijnd.

Aangepaste afmetingen in een stalen frame

Om de armaturen nog beter te laten integreren in de architectuur, heeft TRILUX de standaardversie omgezet in een project specifieke oplossing. Alle aanpassingen die gedaan werden, waren in nauw overleg met de architecten en de opdrachtgever. De meest opvallende aanpassing was ongetwijfeld het stalen frame dat elk individueel armatuur omringt. Het pakt de materialiteit van de gebouwstructuur op en sluit zo bijzonder nauw aan bij de architectuur en de lichtoplossing.

Naast het ontwerp zijn ook de afmetingen van de ArimoS aangepast aan de specificaties van de klant. In tegenstelling tot het standaardproduct zijn ze 90 x 30cm en komen ze perfect overeen met de afmetingen van de plafondpanelen tussen de stalen balken. Een laatste wijziging betreft de indirecte lichtcomponenten, die de plafondoppervlakken lichter maken. Het is iets gereduceerd ten opzichte van de standaardversie en geeft zacht strooilicht op de lichtgekleurde houten latten.

Creativiteit en technische wijsheid

Met het leveren van de speciale uitvoering van de ArimoS heeft TRILUX voor de Talent Campus in Kreuzlingen een verlichtingsoplossing geleverd die dankzij de LED technologie bijzonder efficiënt, onderhoudsarm en duurzaam is. De optiek van het armatuur vermijdt directe verblinding en vermindert de reflectie op de schermen van computers, laptops en mobiele apparaten. Het armatuur voldoet daardoor perfect aan de eisen van een moderne leeromgeving.

Met creativiteit en technische wijsheid heeft TRILUX ook de klant specifieke aanpassingen op meer dan 400 armaturen in hoge kwaliteit en op tijd gerealiseerd. Daarmee zijn opnieuw grote oplossingscompetenties in samenwerking met architecten, planners en gebouweigenaren aangetoond.

Ook verlichting nodig in jouw onderwijsinstelling?
Neem gerust contact met ons op voor advies!
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX