Klant

Bieze Food Group

Architect

Van Bokhorst Architecten BNA

Installateur

Aalberts Elektrotechniek

Locatie

Nijkerk

Industrie en Logistiek

BREEAM lichtoplossing voor Bieze Food Group

Bieze Food Group (BFG) in Nijkerk, een groep succesvolle, onderling samenwerkende ondernemingen binnen de groeimarkten van verse levensmiddelen, had al voor een langere tijd een nieuwbouwpand op de planning staan. Omdat BFG hard aan het groeien was en mogelijke optimalisatieslagen in het bestaande pand soms te beperkt waren, werd er gekozen voor nieuwbouw. De verlichtingsinstallatie, geleverd door TRILUX, leverde een belangrijke bijdrage aan het halen van het BREEAM ‘Excellent’-certificaat.

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessement Method) zorgt er onder andere voor dat de duurzaamheidsscore van een project inzichtelijk wordt, is een certificaat met subsidiekansen en zorgt ervoor dat een gebouw voorbereid is op de toekomst.

PARTNER IN LICHTOPLOSSING

Het nieuwe pand van BFG zou 15.000m2 groot worden en Aalberts Installaties werd voor dit project als huisinstallateur gevraagd. Zwier van der Weerd, directeur van Aalberts, was opzoek naar een partij die ervaring had met BREEAM lichtoplossingen. Bouwprocessen worden steeds ingewikkelder en wil je als gebouw een BREEM-certificaat behalen, speelt verlichting een belangrijke rol. TRILUX heeft ervaring op dit gebied en kan veel werk uit handen nemen van de opdrachtgever. En dus werden we partner van Aalberts bij dit project voor BFG. TRILUX regelt voor dit project alle verlichtingsprocessen. Alle verlichting, we hebben het hier grotendeels over maatwerk, is zodanig vormgegeven dat er op alle niveaus sprake is van een gelijkmatig lichtniveau. Alle verlichting valt binnen de BREEAM-eisen, van de verlichting in de opslag, kantoorruimtes tot op het buitenterrein.

MAATWERK

Bij BFG gingen ze met volle overtuiging voor het BREAAM-certificaat, maar de werkbaarheid en het comfort van de verlichting was net zo belangrijk. ‘Je hebt niks aan energiezuinige verlichting als het niet op alle plekken sprake is van een gelijkmatig en comfortbal verlichtingsniveau’, aldus Jos van Zijl, Facility Manager bij BFG. TRILUX heeft ervoorgezorgd dat er goed maatwerk geleverd is op alle belangrijke punten. Zo bleek op de middelhoge vloeren van de opslag de lichtsterkte aanvankelijk te hoog, terwijl het licht- niveau op ooghoogte juist te laag was. “Dat is direct opgelost met andere optieken en een lagere lichtsterkte, waardoor wij zowel op het gebied van energieverbruik en comfort de gewenste prestaties halen. Wij draaien in deze vestiging veel uren volgens een uitgekiende logistiek, en dan is van groot belang dat een verlichtingsleverancier op alle niveaus kan meedenken, en afspraken nakomt.”

Weten wat de beste optie voor jouw project is?
Neem dan contact op met Richard van Doezelaar
Richard van Doezelaar
Accountmanager
06–42349792
richard.vandoezelaar@trilux.com
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX