Klant

Deutsche Vermögensberatung

Architect

Installateur

R + S solutions GmbH

Locatie

Frankfurt am Main

Kantoren

9.000 LED armaturen voor de hoofdvestiging van de Deutsche Vermögensberatung

In het Frankfurtse Gutleutviertel staat de hoofdvestiging van de DVAG (Deutsche Vermögensberatung). In 2018 was het daar tijd voor een volledige renovatie. Door onder andere royaal gebruik te maken van glaselementen en heldere structuren werd de uitstraling, zowel binnen als buiten de hoofdvestiging, open en transparant. Ook TRILUX mocht haar steentje aan dit project bijdragen. De verlichtingsspecialist leverde 9.000 LED-armaturen. Op de bouwplaats bleken vooral de speciale E-Line LED lichtoplossingen bijzonder populair.

Zuivere verlichting

Licht helpt bij het uitstralen van een representatieve architectuur. Dit was nodig om in de ruimte van 44.000 vierkante meter, uitgestrekt over zeven verdiepingen, een moderne werkomgeving te kunnen creëren. In plaats van zwenkbare armaturen te gebruiken werd er gekozen voor inbouwgalerij-dakramen die parallel aan de gebouw as staan. Deze unieke greep uit de ‘trukendoos’ van TRILUX zorgde voor een indrukwekkende sfeer in de ruimte. Ook de nieuwe vloerbedekking die in dezelfde richting van het licht loopt, helpt hierbij. Het lijkt er nu bijna op dat de arcadedakramen het binnenvallende daglicht de kamer zuiver binnenlaten. “Dit is precies hoe de architect zich de implementatie van zijn concept had voorgesteld”, vertelt Karin Kühl van DVAG.

Persoonlijke werkplek verlichting

De grote dakramen passen dankzij het bijzondere design mooi in het rasterplafond. TRILUX zorgde voor speciaal aangepaste verlichting, zodat het licht parallel aan alle normen kan voldoen. “De E-Line LED was de juiste keuze”, vertelt Karin Kuhl overtuigend. De strookverlichting die ooit voor de industrie werd ontwikkeld, werd tot nu toe niet beschouwd als typische kantoorverlichting. “Dankzij de flexibiliteit en het zeer eenvoudige ontwerp geeft het de kantoren een vriendelijke en uitnodigende sfeer, dat is precies wat we wilden bereiken!”

Uiteraard waren er nog meer voordelen die de E-Line LED lichtlijn met zich meebracht. Zo is het nu mogelijk, door integratie van LiveLink lichtmanagement, om het gebouw volledig te besturen. In de moderne kantoren kan gemakkelijk worden ingespeeld op de behoeften van medewerkers. “Sommige vinden terughoudend licht fijn, anderen hebben een intensiever verlichtingsniveau nodig om geconcentreerd te kunnen werken. Alle dimbare armaturen kunnen door de medewerkers zelf worden aangepast”, vertelt Karin Kuhl. Dit is een mooi voorbeeld van hoe moderne kantoorverlichting eruitziet!

Ook toe aan een verlichtingsrenovatie?
Neem contact op met onze verlichtingsexperts
Johan van Zeist
Head of Marketing
033-4557710
johan.van.zeist@trilux.nl
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle product- en lichtkennis en mis geen enkele actie of aanbieding. Meld je dus direct aan voor de nieuwsbrief.
schrijf je in!
Lichtplanservice
Een lichtplan nodig voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject? Wij helpen je!
Meer informatie
Over TRILUX
Met meer dan 100 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie hebben we aan de voet gestaan van veel mooie ontwikkelingen.
Meer over TRILUX